• Calafell celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna

    Foto0527El 1999 la UNESCO va declarar el 21 de febrer Dia Internacional de la Llengua Materna. La data es va escollir en reconeixement a les morts produïdes per la violent repressió del moviment en defensa de la llengua bengalí a la Universitat de Dhaka (Bangla Desh) el 1955. L’objectiu d’aquesta celebració és promoure el multilingüisme i la diversitat cultural.

    Per celebrar aquesta data, les Biblioteques de Calafell i el Consorci per a la Normalització Lingüística han organitzat una exposició de llengües. Concretament alumnes de català i de castellà de les aules de Cal Bolavà i usuaris de la biblioteca han escrit en la seva llengua materna una frase que s’exposarà a la Biblioteca Ventura Gassol durant tota la setmana. Les llengües que s’exposen en el moment de la inauguració són 18, cosa que demostra la gran diversitat lingüística de Calafell.

    A més, el dia 18 de febrer, diverses persones que tenen llengües maternes diferents participaran a la secció de llengua catalana “Correctament”, que s’emet dins del programa L’Aparador, de Calafell Ràdio, presentat per Marta Rius (disponible a la carta a partir del 18 de febrer).

    Finalment, a les aules de català es faran durant tota la setmana diverses activitats sobre diversitat lingüística.

    Print Friendly, PDF & Email
    Share

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius