• Suficiència 1: Explica’m un conte

    Explica’m un conte és un programa de la ràdio local en què de dilluns a divendres es llegeix un conte o un text en català per fomentar el gust per la lectura en aquesta llengua. La directora de la ràdio s’ha posat en contacte amb vosaltres per demanar-vos que llegiu en antena els textos que s’emetran la setmana vinent.

    Seguiu llegint…

    Cada grup ha escollit un dels dos contes o textos proposats. Són els següents:

    • Grup 1: El dia de cada dia, de Quim Monzó. És la història d’un mentider compulsiu que explica les seves infinites mentides al bar del poble i encara que  no se’l creu ningú, amb el seu poder de seducció capta l’atenció de tothom, que l’escolten embadalits. Aconsegueix el que vol, que és portar-los a la mentida per no sentir-se tan sol com se sent (sinopsi de la Dolors). Voleu tenir més informació d’aquest autor?: aquí.
    • Grup 2: Algú té un llumí, de Jaume Fuster. Tracta de la investigació d’un robatori en un laboratori. Podreu viure en primera persona com el protagonista investiga i fa preguntes als possibles autors dels fets per arribar a resoldre el cas (sinopsi del Franc). Més informació de l’autor del conte aquí.
    • Grup 3: La gran decisió, de Joan Agut. És la història d’un personatge, Eloi Blanc, que després d’assabentar-se que és seropositiu ens mostra la seva acomodació a la nova situació i la seva sorprenent decisió d’interacció amb el món exterior (sinopsi de l’Òscar). Més informació de l’autor del conte aquí.
    • Grup 4: Precipicis, de M. Mercè Roca. El conte ens transporta als pensaments d’una dona cansada de la rutina diària de la vida. Està enfonsada, sense cap al·licient. Encara que sembla que ho té tot, en el seu interior està buscant mentalment la manera de sortir-se’n (sinopsi de l’Ana). Més informació de l’autora del conte aquí.

    L’enregistrament es farà el dijous16 de desembre. Cal assajar a casa la lectura en veu alta. Us recomano que tingueu en compte aquest apunt en aquest mateix bloc.

    Ara que ja sabem quin conte llegirem i quan l’enregistrarem, falta el coixí musical. Els temes que sonaran de fons són aquests:

    També els podeu escoltar en aquesta llista de l’Spotify: Contes S1. (Heu de ser usuaris del programa Spotify.)

    I finalment, el resultat final:

    Què us semblen? A mi molt i molt dignes. Espero els vostres comentaris. Jo, de moment, us felicito per la feina feta!

    Print Friendly, PDF & Email
    Share

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius