Una trobada amb molt de gust (S2)
Com a festa de final de curs heu decidit que passareu un cap de setmana en una casa rural. Com que us agrada molt cuinar, la vostra classe ha decidit encarregar-se dels àpats. Hem dividit la classe en grups, i cadascun ha decidit els plats de cada àpat. Però durant la discussió han sorgit alguns dubtes.
Seguiu llegint…
Visiteu els Plats a la carta del Termcat: hi podreu solucionar dubtes sobre el nom d’alguns plats i d’alguns ingredients. Per exemple, vet aquí alguns dels que van sortir a la classe:
- Com es diu “dulce de leche”?
- Com s’escriu “crepe” en català?
- S’ha de dir “crepe de plàtan” o “crepe amb plàtan”?
I aquí trobareu una llista de paraules sobre procediments culinaris. Per exemple:
- Es diu “glassejar” o “glasear”?
- Com es diu “batir” en català?
Una vegada discutits quins plats farem, hem discutit els aspectes lingüístics i de presentació: formes verbals, estructura de la recepta, abreviatures i símbols i expressió de les instruccions.
Entre tots els plats, he seleccionat aquests, escrits en estils diferents.
- Amanida de nous i formatge de cabra (Esther)
- Pollastre arrebossat (Mirta)
- Truita de patates (Pilar)
- Creps d’almívar de llet (Vanina)
- Músic (Montse)
Què us semblen?
NOTA: no estan corregides i pot ser que hi hagi algun error.
Cap comentari
Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.