• Emotiu acte d’entrega de certificats a l’alumnat d’origen filipí que fa cursos en dissabte

  Aquest dissabte 15 de juny van finalitzar els vuit cursos de català organitzats amb la col·laboració de les entitats Centro Filipino Tuluyan San Benito, Oyayi Associació juvenil, la federació d’entitats filipines KALIPI i l’entitat EAMISS. Han sigut possibles gràcies al suport de l’Ajuntamentde Barcelona per dur a terme cursos en dissabte.

  En aquest context es va celebrar un acte molt especial per retre homenatge als gairebé dos-cents alumnes que han apostat per formar-se en llengua catalana, així com també a les quatre entitats filipines, ubicades al districte de Ciutat Vella, per impulsar no només la formació sinó també la vinculació amb la llengua catalana entre les persones d’origen filipí.

  Una mostra més d’aquest compromís es desprèn de les paraules de Zara Doctama, representant del CFTSB, que va aprofitar per reivindicar el català com “la meva llengua; la llengua en què he estudiat i en què treballo i que m’ha sigut fonamental per accedir a totes les oportunitats”. I en aquest mateix sentit, Eunice Averion, representant d’Oyayi, remarcava la importància d’aprenendre català com a “eina fonamental per aspirar a una feina digna”. El Faustino Sepnio, president de KALIPI es va mostrar molt agraït i va encaixar les mans de l’alumnat que va fer parlaments.

  En paraules del subdirector del CNL de Barcelona, Jordi Font, s’ha mostrat molt orgullós d’haver hagut de fer dos actes de cloenda consecutius perquè hi ha tants alumnes que no hi cabien a l’aula polivanlent. Un total de quatre cursos de matí i quatre de tarda de nivells bàsic 2, bàsic 1 i inicial fruit de la feina conjunta de molts anys “regirant el nostre arxiu hem vist que ja des del 2001 fem cursos amb les entitats filipines. Donem molt de valor al fet que dediqueu el vostre descans setmanal a l’aprenentatge de la llengua catalana”.

  En Xavier Cubells, director de Serveis d’Immigració i Refugi de l’Ajuntament de Barcelona reblava l’agraïment i el reconeixement “a la capacitat d’organització i l’esforç de la comunitat barcelonina d’origen filipí. Malgrat la situació política que vivim actualment a Europa des de l’Ajuntament de Barcelona us diem: Contamineu-nos amb els valors de la vostra cultura, motiu d’orgull per a la ciutat de Barcelona”.

  L’acte va seguir amb més moments emotius com ara el lliurament de certificats dels cursos de català, que l’alumnat va rebre amb gran alegria de la mà del professorat. També va comptar amb unes paraules de l’equip docent a través de la Marta Gonzalez i l’Anna Guillèn, que van subratllar “l’enorme satisfacció d’acompanyar-los en els seus primers passos d’aprenentatge”.

  Uns primers passos que tindran continuïtat l’any acadèmic vinent, gràcies a l’aposta de l’Ajuntament de Barcelona per donar continuïtat a aquesta formació en dissabte, i que els alumnes valoren especialment com ho mostren les paraules d’una de les alumnes dels cursos que va aprofitar per expressar la seva satisfacció amb les classes: la llengua ens assolir els nostres somnis, no abandonem els nostres somnis, no deixem d’estuidar la llengua catalana”.

  En el segon acte, un grup d’alumnes van cantar una cançó en català i van lluir unes samarretes amb el logo del CNLB i les banderes de Catalunya i les Filipines. També es va lliurar el premi de la campanya del CNL de Barcelona “Si l’encertes l’endevines” a una alumna del curs. Aquesta campanya és per donar a conèixer fases fetes mitjançant il·lustracions en què manca una paraula distribuïdes als aparados de diferents botigues de cada districte. El segon premi consta de dues entrades per la galeria Foto Col·lectània i un val de 40 € per gastar a les botigues de Barnacentre.

  Finalment, Carme Rigal, responsable de la Delegació de Ciutat Vella, que va conduir l’acte va tancar-lo  amb les següents paraules encoratjadores: “Aquesta ciutat és vostra i saber parlar català és l’eina que us obrirà les portes a fer sentir la vostra veu i defensar els vostres drets”.

  Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de Ciutat Vella

C/ Carabassa, 15
08002 Barcelona

Tel. 934127224

cvella@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimarts també de 16 a 20 h


Comentaris recents


  Entrades recents  Categories


  Històric


  Núvol d’etiquetes


  Meta