• Pelis i més sobre la història de Catalunya…

    A petició d’un alumne d’un curs elemental, però també pensant que pot interessar a més estudiants, aquí teniu alguns enllaços a produccions audiovisuals que parlen de la història de Catalunya. És molt recomanable visionar audiovisuals en català per treballar la comprensió oral. Teniu, també, l’opció de posar-vos subtítols per anar llegint els diàlegs que us costen d’entendre.

    Bon visionat!

    Ull per ull
    Barcelona, 1919. L’Enric és un jove obrer a Teixits Torrents. Quan el germà, molt ficat en assumptes sindicals, és mort a trets a la sortida de la fàbrica… Minisèrie de dos capítols.

    Les veus del Pamano
    Minisèrie basada en la novel·la homònima de Jaume Cabré. Parla del franquisme en un entorn rural i de la resistència al règim.

    Salvador
    Pel·lícula sobre l’últim assassinat ‘legal’ del règim franquista, amb Daniel Brühl.

    Segur que hi ha més coses interessants, si en coneixeu alguna més, no deixeu de comentar-ho.

    I per als que us agrada el còmic, recomanem els àlbuls il·lustrats per Oriol Garcia i Quera, especialment L’exèrcit errant, que us permetrà de fer-vos una idea de l’expansió catalana pel mediterrani i de qui foren els mítics almogàvers, herois llegendaris o mercenaris de l’infern? I també recomanem especialment Corpus 1640, la revolta dels segadors.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

CNL a Sant Martí

Gran Via de les Corts Catalanes, 866, 2n A – 08018 Barcelona

Tel. 933 16 44 66
dinamitzacio.santmarti@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 1.30 h, i els dimecres també a la tarda, de 16 a 20 h.

 

 


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Etiquetes


Arxius


Meta