• PASSEJADA POPULAR AL BARRI DEL BESÒS I EL MARESME

  Una trentena de persones assisteix a la passejada popular que ha organitzat la delegació de Sant Martí, del CNL de Barcelona, per conèixer el passat històric del barri del Besòs i el Maresme, en el marc  de la festa major.

  L’activitat ha comptat amb la col·laboració de l’Eduard Milan, d’Apropat (Agrupació per la protecció del patrimoni) i de nombroses veïnes i veïns que porten tota la vida al barri i que han explicat fets històrics que s’han viscut al barri, com la lluita veïnal per aconseguir que el cinturó no passés per la que avui dia és la Rambla Prim, o com era, fa mig segle, l’ensenyament a l’actual Institut Rambla Prim. 

  A més, hem conegut la història del carrer Jubany o el passatge de Foret, que van formar part dels primers assentaments al barri; el carrer Bolívia, que dona títol a un llibre de l’escriptora Maria Barbal, i hem visitat l’única masia que queda en aquest indret de Barcelona: can Moliné, propietat a la qual vam poder accedir, ja que a la passejada popular va assistir-hi l’actual propietari.

  Tot un viatge al passat que també ha servit com a activitat fora de l’aula per a un grup de català de nivell Bàsic 2, que ha seguit amb molt d’interès totes les explicacions i ha pogut conèixer l’entorn més proper al Casal de Barri Besòs, on realitzen el curs de llengua catalana.

   

   

   

  Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

CNL a Sant Martí

Gran Via de les Corts Catalanes, 866, 2n A – 08018 Barcelona

Tel. 933 16 44 66
dinamitzacio.santmarti@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 1.30 h, i els dimecres també a la tarda, de 16 a 20 h.

 

 


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Etiquetes


Arxius


Meta