• Casa de tots

    Aquesta setmana hem començat a parlar de cases, pisos i habitatges en general. Què us sembla millor, comprar la casa on vius o llogar-la? Podeu donar arguments a favor o en contra de comprar o llogar un habitatge? Als vostres llocs d’origen l’habitatge és més car o més barat que aquí? Coneixeu algun lloc on la situació sigui molt diferent a la de Catalunya?

     

9 comentaris

  1. Bryan

    04 set. 12
    23:32 #

    On vivia no era un pis era una casa la verdad m’agradar mes perque es molt espaiós i pots fer coses mes divertides.
    Ara va viure en un pis i no m’agrada molt perque es mes petit i l’alquiler es molt mes car,ara estic coneixent barcelona i me agrada molt i no em preocopu por el pis perque es acollidor.

  2. Miguel Angel Mendoza

    04 set. 12
    13:43 #

    Quan un s’incorpora al mercat laboral, un va buscant la seva independencia, jo en el personal vaig començar a compartir habitació, compartir pis, fins alquilarme un pis sol per a mi. Barcelona pots arribar a deixar-te tranqui-lament més de la mitja del teu sou en un pis de lloguer i si aquesta esta desamoblado has d’invertir part del estalvis per deixar habitable, actualment viu amb la seva germana fins a trobar una feina i poder estalviar i ahi em consiguire un pis de lloguer amb opcion a compra.

  3. stefanny

    03 set. 12
    20:47 #

    En el meu pais l’alquiler es molt mes barat, i es moltíssim millor perque no es viu en u pis sinó en una casa, Clar que hi ha pis pero es mes comun viure en una casa, Jo penso que es un lloc molt maço.
    Viure en una casa es espectacular!!es millor es mes espaios i pots fer mes coses.
    Penso que si et interesa una ciutat per vuire pots considerar anar a Ecuador i conèixer una mica mes.

  4. Blanca

    02 set. 12
    19:01 #

    Crec que tots els països tenen similituds i diferències en la manera d’adquirir un habitatge i que per descomptat tenen en comú el factor econòmic.
    Indiscutiblement és millor tenir una casa pròpia, però tenir-la implica una responsabilitat inevitable. Raó per la qual resulta un avantatge o desavantatge viure de lloguer o tenir una casa pròpia ja que en ambdues s’ha de ser responsable, però quan llogues el propietari de l’habitatge té la responsabilitat principal per tant el nivell de responsabilitat és relativament fàcil i moltes vegades temporal.
    Penso que si ets un ciutadà del món la millor opció és llogar però si vols establir-te en un lloc determinat val la pena plantejar-se l’opció d’una casa pròpia.
    Després de tot, ja sigui llogada o pròpia, ambdues compleixen amb la funció de protegir-nos i satisfer-nos el dret d’un habitatge.

  5. Maricelma

    29 ag. 12
    20:07 #

    Crec que és més avantatjós comprar que llogar, perquè si vostè lloga, el que es gasta en el lloguer no té retorn, i si compra encara que serà finançat, podrà vendre després. Al meu país si vols viure a un poble petit, és més fàcil comprar una casa, però normalment estan lluny d´una gran ciutat, i per desplaçar-se és una mica complicat perquè transport públic és molt car, els carreteres no son gaire bonas.

  6. Cinthia Quispe Lozano

    29 ag. 12
    15:05 #

    Els dos estan bé, però més endavant m’agradaria tenir la meva casa que sigui propia, on jo pugi fer el que em doni la gana. Tenir un habitage en lloguer no em permetria fer forats a la paret per posar quadres o al que sigui, però també està bé perquè si em surt un treball a un altre lloc em puc marxar.

  7. Evelyn

    29 ag. 12
    0:12 #

    Llogar o comprar un habitatge ?

    • Ser propietari d’un habitatge té més beneficis, perquè et permet fer modificacions i viure tranquil•lament, i no has de demanar-li permís ni donar explicacions a ningú per algun desperfecte que s’hagi ocasionada en l’habitatge. Ets lliure de prendre les decisions perquè podries vendre, llogar, etc.

    • Un pis de lloguer pot ser atractiu i alhora molt complicat, perquè no tens la llibertat de fer reparacions, modificacions entre altres coses.
    Estàs subjecte a un pagament mensual o el que estipuli el contracte. Un cop finalitzat el contracte si el propietari vol et permetrà renovar el contracte però si no li interessa et dirà que desocupes el pis.
    Això és molt greu perquè has de buscar de nou un pis, no m’agrada un pis de lloguer.

  8. Verònica

    26 ag. 12
    12:53 #

    Em sembla millor ser propietari, seria una meta realitzada però fins ara les meves possibilitats em permeten viure en un lloc de lloguer. Cada situació té beneficis particulars. Viure llogat t`ofereix tenir menys despesa d`habitatge cada mes, no obstant això, ser propietari brinda la possibilitat que creixi el patrimoni familiar, és una manera d`acumular actius. Crec que cada qui té possibilitats i desitjos diferents. En el meu pais hi ha una alta inflació i el fet de tenir una moneda devaluada pel que fa a l’euro fa que els habitatges siguin mes barates que aquí i viure llogat és molt costós. Les hipoteques són pagaderes a 25 anys i la mayoria de les vegades la hipoteca mensual és menor al cost d’un lloguer, per això la gent prefereixen fer l`esforç de comprar el seu habitatge.

  9. madan

    24 ag. 12
    20:37 #

    Tots necessitem un lloc per viure, cadascun escull com i on viu.Al meu pais la majoria dels pisos son de l´estat.Mai he conegut a ningú que pagues hipoteca I no obstant aixo tenen pis perquè el Gobern proporciona un lloc per viure.Jo vivia amb la meva mare i ell tenia el seu pis de propietat com tota la meva família.

    En canvi a Catalunya,Jo tinc que pagar cada mes la hipoteca que suposa gairebé el 50 por cent del meu salari.Sempre estic amoinada per si podre o no pagar-la. A mes a mes tinc que pagar el IBI entre altres coses.

    En moments de crisis com ara. Hi ha molta gent que ha perdut el pis per no poder pagar-ho. Aquest es un dels inconvenients de tenir un pis de propietat. Caldra que paguis les quotes de la hipoteca tal i com estableix el contracte.

    ET recomano que t´ho pensis be abans de comprar un pis.

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

Atenció al públic a Sant Andreu:

de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dijous, també, de 16.00 a 20.00 h

932 740 356

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici 15, 1r pis

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia