• Dia Internacional de les Llengües Maternes

  Avui celebrem el Dia Internacional de les Llengües Maternes!

  Poster dia internacional llengua materna

  Des de l’any 1999 la UNESCO proposa aquesta data per commemorar la mort de quatre estudiants que es manifestaven pel reconeixement de la seva llengua materna, el Bangla, a la ciutat de Bangladesh, el 1952.

  L’objectiu d’aquesta diada és promoure la diversitat lingüística i l’educació multilingües, així com fomentar el coneixement de les tradicions lingüístiques i culturals.

  Els diversos estudis sobre les llengües indiquen que al món es parlen aproximadament 6.000 llengües, però la distribució pels diferents continents és molt irregular. La meitat de les llengües del món es concentra en 8 estats: Papua Nova Guinea (832), Indonèsia (731), Nigèria (515), Índia (400), Mèxic (295), Camerun (286), Austràlia (268) i Brasil (234).

  Malgrat el gran nombre de llengües existents i la necessitat de preservar-les, ben poques gaudeixen de bona salut. Segons la UNESCO, al voltant del 50 per cent de les 6.000 llengües del món estan en perill de desaparició i segons alguns experts, el 90% de les llengües que es parlen actualment podria desaparèixer al llarg d’aquest segle.

  Des de la delegació de Sant Andreu, hem volgut celebrara quest dia homenatjant la llengua materna dels nostres estudiants, i per això hem fet un mapa de llengües que podeu veure (i escoltar) a la pestanya de Connectats al món. Hi voleu participar?

   

  Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

Atenció al públic a Sant Andreu:

de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dijous, també, de 16.00 a 20.00 h

932 740 356

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici 15, 1r pis

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia