• VxL a la biblioteca Trinitat Vella-José Barbero

  foto VxL 16 junyEl passat 16 de maig vint aprenents i vint voluntaris del programa Voluntariat per la llengua es van aplegar a la Biblioteca Trinitat Vella-J. Barbero amb motiu de l’acte de constitució de parelles lingüístiques, que se celebra cada mes a un dels districtes de la ciutat.

  La confluència dels carrers Torné i Galícia, situada al nucli antic de la Trinitat Vella, va ser l’escenari triat per seguir presentant parelles lingüístiques. I l’acte fou tot un èxit. Hi va haver, fins i tot, un aprenent que va creuar tot Barcelona per assistir a la presentació: venia de la plaça Cerdà.

  L’acte va començar amb la presentació de la directora de la Biblioteca Trinitat Vella-J. Barbero, Emma Armengod, que va insistir que l’espai és casa de tots, fet significatiu, ja que el centre porta per nom el d’un veí del barri a qui es va voler retre homenatge per la seva lluita pels drets dels veïns i de les veïnes.

  Tot seguit, la delegada del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona al districte de Sant Andreu, Imma Bigorra, va donar pas al joc “Busca la teva parella”, amb l’objectiu que cada assistent trobés la seva parella lingüística, a partir d’uns cartrons on hi apareixien novel·les contemporànies (a raó de celebrar l’acte en una biblioteca). La casualitat va propiciar que una de les voluntàries fos l’autora d’un dels llibres escollits.

  A continuació, el responsable del Voluntariat per la llengua, Marcel Pellejà, va explicar el programa i va subratllar que l’experiència ja s’està exportant fins al País Valencià, les Balears, la Val d’Aran, Itàlia i Flandes.

  També es va comptar amb el testimoni d’una parella lingüística, el Magí i l’Olivia, que van incidir en el fet que des de la primera trobada amb la teva parella lingüística, ja estàs fent cultura i coneixent molts detalls curiosos de l’altra persona.

  El director del CNL de Barcelona, Jordi Manent, va emmarcar el Voluntariat per la llengua dins del CNL de Barcelona i va destacar la simpatia, senzillesa i humanitat del programa. Alhora, va recordar que tradicionalment s’ha associat el català a la raó i que convé fer-ho també a l’oci. Per acabar, va insistir en la necessitat dels aprenents de demanar que els parlin en català.

  Print Friendly, PDF & Email

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

Atenció al públic a Sant Andreu:

de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dijous, també, de 16.00 a 20.00 h

932 740 356

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici 15, 1r pis

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia