• El Cafè de la Granota

  El Cafè de la Granota és un llibre que ens descriu detalladament els personatges amb nom i cognoms i les situacions més o menys curioses que esdevenen en l’entorn quotidià d’una vila: Mequinensa, situada a la Franja d’Aragó, des del punt de vista d’un vell del poble: el Cristòfol, al Cafè de la Granota, que tot i no conèixer a fons els fets afegeix a l’explicació xafarderies i murmuracions, i així, acaba havent una gran diferència entre la manera com passen les coses i com s’acaben explicant.

  Jesús Moncada i Estruga (1941-2005) fou un escriptor en llengua catalana nascut a Maquinensa (el Baix Cinca), la població on va viure fins a la seva desaparició anegada per l’embassament de Riba-roja d’Ebre és l’escenari principal de la seva obra literària. Se’l considera un dels autors en català més importants de la seva època i va rebre uns quants premis per la seva obra, entre d’altres el Premi Ciutat de Barcelona, el Premi Joan Crexells de narrativa i la Creu de Sant Jordi, l’any 2001. Les seves obres han estat traduïdes als següents idiomes: alemany, anglès, aragonès, danès, eslovac, eslovè, espanyol, francès, gallec, hebreu, hongarès, italià, japonès, neerlandès, polonès, portuguès, rus, suec i vietnamita.

   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  a) El Cafè de la Granota de Jesús Moncada, Adaptació d’Elisenda Galobardes i Tuneu. Eumo Editorial. UB. Català fàcil, 18. Cinc relats: Un barril de sabó. La plaga de la Ribera. L’enterrament d’en Nicolau Vilaplana. Carta a la senyora Mort. L’assassinat d’en Roger Ackroyd.

  Català fàcil és una col·lecció de textos per a les persones que aprenen la llengua. És una selecció amena i interessant d’obres de narradors d’arreu del món, biografies de personatges populars i temes importants de la cultura catalana. Els llibres de la col·lecció són de tres nivells: elemental, mitjà i avançat.

  b) El Cafè de la Granota de Jesús Moncada. Edicions 62. Relat original. 14 narracions: Una barril de sabó moll. La plaga de la Ribera. Absoltes i sepeli de Nicolau Vilaplana. Paraules des d’un oliver. Informe provisional sobre la coneguda d’Elies. Futbol de ribera. Senyora Mort, carta de Miquel Garrigues. Preludi de traspàs. Els delfins. Un enigma i set tricornis. Amarga reflexió sobre un manat de cebes. L’assassinat de Roger Ackroyd. Amor fatal en decúbit supí. Guardeu-vos de somiar genives esdentegades.

  ♣ Bona lectura!

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

Atenció al públic a Sant Andreu:

de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dijous, també, de 16.00 a 20.00 h

932 740 356

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici 15, 1r pis

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia