• Visita a la Biblioteca Nacional de Catalunya

  La BC. des del 1939, està ubicada a l'antic Hospital de la Santa Creu de Barcelona, construït entre els segles XV i XVIII, és un dels conjunts del gòtic civil més important de Catalunya.

  La BC des del 1939, està ubicada a l’antic Hospital de la Santa Creu de Barcelona, construït entre els segles XV i XVIII, és un dels conjunts del gòtic civil més important de Catalunya.

   

  Les 3 naus gotiques de la biblioteca tenen forma de "U" i noms de vent: entrem per la Nau de Ponent, continuem per la Nau de Tramuntana i arribem a la Nau de Llevant. El disseny original preveía quatre naus, però la que tancava la "U" mai s'arribà a construir.

  Les 3 naus gòtiques de la biblioteca tenen forma de “U” i noms de vent: entrem per la Nau de Ponent, continuem per la Nau de Tramuntana i arribem a la Nau de Llevant. El disseny original preveia quatre naus, però la que tancava la “U” mai s’arribà a construir.

   

  La biblioteca conserva a la sala de lectura els 2414 cedularis del seu antic catàleg alfabètic d'autors i obres anònimes. Conté, aproximadament, 300.000 fitxes, de les quals un 55 % són manuscrites. Les més antigues daten en 1914, escrites a mà en tinta negra, les últimes, ja mecanografiades, del 1990, quan es va iniciar la informatització de la biblioteca.

  La biblioteca conserva a la sala de lectura els 2.414 cedularis del seu antic catàleg alfabètic d’autors i obres anònimes. Conté, aproximadament, 300.000 fitxes, de les quals un 55 % són manuscrites. Les més antigues daten en 1914, escrites a mà en tinta negra, les últimes, ja mecanografiades, del 1990, quan es va iniciar la informatització de la biblioteca.

  _MG_6968 _MG_6971

   El passat 20 de març els companys i companyes del curs S1-620 vam gaudir de la visita a la Biblioteca Nacional de Catalunya i ens vam fotografiar en el Museu del Llibre Frederic Marès  que ocupa l’antiga sala del Via Crucis, presidida per un retaule gòtic amb la imatge de Ramon Llull, i que actualment acull una valuosa col· lecció bibliogràfica d’un notable interès patrimonial, donació de l’artista i col·leccionista Frederic Marès (1893 – 1991).  Aquesta col·lecció és un interessant itinerari per la història del llibre i està integrada per més de 1.500 documents (alguns, amb més de mil anys d’història) de diverses tipologies.

  xi,

  Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

Atenció al públic a Sant Andreu:

de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dijous, també, de 16.00 a 20.00 h

932 740 356

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici 15, 1r pis

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia