• Visita a la Biblioteca Nacional de Catalunya

  La BC. des del 1939, està ubicada a l'antic Hospital de la Santa Creu de Barcelona, construït entre els segles XV i XVIII, és un dels conjunts del gòtic civil més important de Catalunya.

  La BC des del 1939, està ubicada a l’antic Hospital de la Santa Creu de Barcelona, construït entre els segles XV i XVIII, és un dels conjunts del gòtic civil més important de Catalunya.

   

  Les 3 naus gotiques de la biblioteca tenen forma de "U" i noms de vent: entrem per la Nau de Ponent, continuem per la Nau de Tramuntana i arribem a la Nau de Llevant. El disseny original preveía quatre naus, però la que tancava la "U" mai s'arribà a construir.

  Les 3 naus gòtiques de la biblioteca tenen forma de “U” i noms de vent: entrem per la Nau de Ponent, continuem per la Nau de Tramuntana i arribem a la Nau de Llevant. El disseny original preveia quatre naus, però la que tancava la “U” mai s’arribà a construir.

   

  La biblioteca conserva a la sala de lectura els 2414 cedularis del seu antic catàleg alfabètic d'autors i obres anònimes. Conté, aproximadament, 300.000 fitxes, de les quals un 55 % són manuscrites. Les més antigues daten en 1914, escrites a mà en tinta negra, les últimes, ja mecanografiades, del 1990, quan es va iniciar la informatització de la biblioteca.

  La biblioteca conserva a la sala de lectura els 2.414 cedularis del seu antic catàleg alfabètic d’autors i obres anònimes. Conté, aproximadament, 300.000 fitxes, de les quals un 55 % són manuscrites. Les més antigues daten en 1914, escrites a mà en tinta negra, les últimes, ja mecanografiades, del 1990, quan es va iniciar la informatització de la biblioteca.

  _MG_6968 _MG_6971

   El passat 20 de març els companys i companyes del curs S1-620 vam gaudir de la visita a la Biblioteca Nacional de Catalunya i ens vam fotografiar en el Museu del Llibre Frederic Marès  que ocupa l’antiga sala del Via Crucis, presidida per un retaule gòtic amb la imatge de Ramon Llull, i que actualment acull una valuosa col· lecció bibliogràfica d’un notable interès patrimonial, donació de l’artista i col·leccionista Frederic Marès (1893 – 1991).  Aquesta col·lecció és un interessant itinerari per la història del llibre i està integrada per més de 1.500 documents (alguns, amb més de mil anys d’història) de diverses tipologies.

  xi,

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

Atenció al públic a Sant Andreu:

de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dijous, també, de 16.00 a 20.00 h

932 740 356

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici antigues oficines, 1r pis

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia