• Mercè 2014

  Xambanga

  La xambanga és una cercavila diferent. És nocturna i anterior a la cavalcada que es fa l’endemà. Els gegants i geganters competeixen entre si, a veure qui porta la disfressa més imaginativa i s’ho passen d’allò més bé.

  Ahir al vespre vam anar la “Colla del B2 de Sant Andreu” a veure aquesta original i esbojarrada desfilada de gegants. I ens va donar la benvinguda el gegantó de l’escriptor Paco Candel de la Colla dels Gegants de la Marina. Després ens vam trobar amb tota la colla del barri: Els gegants Andreu i Colometa, Colom i Coloma, i els geganters i geganteres de la Germandat de trabucaires, geganters i grallers de Sant Andreu.

  Vam acabar la sortida a la plaça Sant Jaume contemplant les projeccions de l’espectacle Barcekholm a la façana de l’Ajuntament.

  Bona Mercè!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA                      OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA                                     OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Històries de Can Fanga

  http://videos.lavanguardia.com/local/barcelona/20140924/54416253552/per-que-la-merce-es-la-patrona-de-barcelona.html

   

   

   

 1. Maricarmen Bermúdez Guerrero

  29 set. 14
  19:01 #

  Aquest estiu vaig anar a la festa major d´ Argentona, la fan al mes d´agost.
  Hi vaig anar amb la meva mare, la meva filla, les meves nebodes i el meu cuyat.
  La festa està dedicada al càntir, posen exposicions de càntirs i productes
  de menjar amb mel, llonganissa, etc.
  Vam anar al correfoc, surt un porc gros i focs artificials, la gent va darrera molt
  tapada amb roba de màniga llarga i mocadors per no cremar-se. Quan
  s’ acosta a la gent que està de públic la gent surt corrent.
  Un altre dia per la nit fan un concert i vam ballar a la plaça del poble.
  També van fer un concurs d’aixecar càntirs, tan dones com homes, comencen per un petit
  fins un de dos-cent litres, és molt divertit de veure’ls.
  L’ últim dia vam anar a la plaça del poble, tot tancat, tant grans con petis i amb xeringues o galledes es posen tot xops d’ aigua de colors.
  I a la nit vam anar als focs artificials que tanquen la festa.

 2. Diana

  28 set. 14
  23:16 #

  La Mercè
  Aquest any, per la festa de la Mercè vaig anar a un concert de Flamenc a prop de la Catedral amb uns amics. Pel camí vam passar davant del museu Frederic Marès (que esta al costat de la catedral) i les portes eran obertas. M’e quedat força sorpresa perquè jo vaig passar moltes vegades per aquest lloc i mai havia visto aquest patí tan convidatiu. Aquest esdeveniment em va fer pensar que hi ha “moltes Barcelones” per descobrir i segur que les sorpreses no terminarán mai en aquesta ciutat.
  Quan vam arrivar al concert, hi havia una audiencia de moltissimes cadires disposades davant de l’escenari, però aquest era tan alt que les persones que estavan assegudes no podian veure els músics (només es podia veure els seus caps i encara menys des de les primeres files). Aquest fet m’a fet insolit m’ha fet riure, perquè com a mi m’agrada massa ballar, era com si fossi un boicot al expectador passiu i una invitació a ballar.
  No vaig quedar-me molt de temps perquè a un dels meus amics no li agrada estar al mitg d’una multitud de persones, doncs vam buscar un lloc més tranquil on vam parlar que la cultura de gaudir de l’art com mers espectadors, a vegades és un fastig, i que ens agradaría que les persones puguessìn experimentar l’Art, no com una disciplina o un conjunt de técniques reservades per els professionals, que ho “fan bé” però més bé com una forma d’expressar-se, d’atrevir-se a oferir la teva percepció unica als demés i així enriquir el mon de tots amb un altre punt de mirada que encara no hi és. A més a més ja no ens agrada gens la musica amb les mateixes 7 notas de sempre, organitzades en un ritme harmoniós. De sobte volíem escoltar musica sense etiquetes, que no podíem imaginar, però potser un dia la farem sonar.

 3. germania prado

  25 set. 14
  20:21 #

  A la festa de la mercè, jo no vaig a cap activitat, ja que la meva parella, uns amics jo ens organitzem per fer una sortida fora de la ciutat. A tots nosaltres ens agrada molt la muntanya, el camp i tot la resta que va rel.lacionat amb aixó, llavors des de fa anys fem pujades a pics diferents, com per exemple: El Carlit, El pic de la Dona, El pedraforca i molts més. Aprifitem qualsevol ocasió per fugir i gaudir a l’aire lliure. Així es com celebrem la mercé tots els anys. Excepte en una ocasió, que vam anar a veure un piromusical que es feia a la Catedral de la Sagrada Familia, en aquella ocasió van contractar un equip americá per la presentació de l’espectacle, alló va ser majestuós, esplèndid, meravellós, vaig quedar impresionada.

 4. Matilde

  25 set. 14
  18:15 #

  Ahir dia de la Mercè no he anat a cap lloc. Però explicaré la festa major del meu poble quan era petita. La festa durava dos dies, començava quan els “gaiteiros” ens despertaven tocant les gaites por tots els camins del poble. A la feria hi havia jocs de puntería, tiro al arc, “as barquiñas” i ball. Pasaven allá tot el dia perque hi havia unes taulas i cadires on la gent menjava carn, sardines, pop i com no “ribeiro”, tot era molt barat y fins i tot les sardines les regaleven. Tinc molt bons records de les festes.

 5. Ileana Morfa Molina

  24 set. 14
  23:17 #

  A Terrassa se ​​celebra tots els anys la Festa Major, és com en tots els pobles una festa popular. Sempre al juliol i amb una durada de sis dies. Amb infinitat d’activitats culturares i esportives, com concerts, castellers, trobades literàries, competències nàutiques i de ciclisme. I com és costum a Catalunya els focs artificials també estan presents. A més de tenir totes les esmentades activitats repartides per tots el territori terrassence

 6. Paola

  24 set. 14
  21:48 #

  Ahir vaig decidir aprofitar mi dia lliure per anar a la festa de la Mercè, Els dias abans no habia pogut anar-hi porque traballaba i m’ilusionaba molt la idea de tenir el temps de donar una volta per la ciutat en festa. Vaig sortir amb la meva parella a les set i mitja i vem anar a la Ciutadella. Vem veure trossos de varies escectacles: un de dansa, un de llum i tecnologia i un de acrobacia. la Ciutadella s’assemblaba a un gigantesc parc d’entreteniment. Em sentia Alícia al país de les meravelles. Mès tard vem anar a un parell de concerts en Bogatell. La musica estaba molt bè i ho vem pasar bè amb un grup d’amics però hi habia masa gent i aixo no em deixaba aprofitar totalment dels concerts. Vaig tornar molt tard i por aixo no sè com estarè el proper dia a clase 🙂

 7. Silvia Garzon Moraga

  24 set. 14
  13:43 #

  Hola Carla, aquest matí he anat a la Espanya Industrial esta molt a prop de l’estació de Sants.
  Hi havia molta gent, estàvem fent moltes activitats per nens (gimcanes, pintrures…tallers
  La meva filla Martina de vuit anys s’ho ha passat molt bé.
  Fins demà.

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

Atenció al públic a Sant Andreu:

de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dijous, també, de 16.00 a 20.00 h

932 740 356

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici 15, 1r pis

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia