• El taller del lutier

  IMG_1773IMG_1774

  En el marc de les activitats programades al voltant de la lectura del llibre El violí d’Auschwitz, dimarts passat un grup d’alumnes d’Intermedi va visitar el taller del lutier Josep Saguer, Musitekton, al centre de Barcelona.

  En una primera part el lutier va explicar la seva trajectòria i els secrets de l’art de fer violins. A continuació els alumnes van fer-li una sèrie de preguntes que portaven preparades a partir de la lectura del llibre i es va crear una tertúlia ben interessant.

  Després del debat, els alumnes van poder visitar els diferents espais del taller mentre el lutier anava comentant el procés de creació d’un violí.

  La trobada va acabar amb l’audició d’una selecció de fragments musicals preparada i comentada per Josep Saguer.

  L’activitat va fascinar els alumnes de català que van poder acostar-se al món de la música d’una manera  diferent i molt interessant.

  Com a agraïment els alumnes van regalar-li el llibre Nocturn a Sant Felip Neri.

  Print Friendly, PDF & Email
 1. Larraitz

  10 març 15
  18:37 #

  Personalment, considero que la visita va ser una molt bona oportunitat per veure un ofici tan diferent i desconegut per la majoria de nosaltres, que combina la creativitat, l’artesania, la música i gairebé l’arquitectura o enginyeria.
  Em sento molt agraïda a la Carla i per suposat al Josep per permetre’ns gaudir d’un parell d’hores tan lluny de la nostra història diària en què jo, almenys, vaig poder somniar i imaginar altres mons professionals possibles, al voltant de la música, dels creadors i de la satisfacció de fer una cosa tan bonica com la música.
  A més a més, em va semblar una molt bona manera de tancar la lectura del llibre “El violí d’Auschwitz”.
  Gràcies de nou.

 2. Ileana(corregido)

  16 febr. 15
  18:41 #

  Crec que aquesta visita a Musitekton – aquest taller tan maco- ha estat molt acertat. Perquè és un lloc únic, ubicat en un racó especial de la ciutat, agradable a la vista i dotat de funcionalitat. Com he dit abans és un taller però específicament per la construcció i reparació de violins. És ample, té molta llum i es troba equipat de tot tipus d’eines adient a l’ofici. Josep el seu amo, és l’única persona que treballa aquí. Ens ha dit que no té horari per tancar, ni obrir. Que la construcció d’un instrument pot demanar-li 400 hores del seu temps, però que val la pena. A més a més, utilitza el lloc per realitzar concerts, conferencies, classes de música, però solament per un grup reduït de persones, per la capacitat del lloc. Ha sigut eloqüent en la seva manera d’explicar-no’ls. I crec que ha estat fructífera per tots.

 3. Ileana

  16 febr. 15
  18:38 #

  Crec que aquesta visita a Musitekton – aquest taller tan maco- ha estat molt acertat. Perquè és un lloc únic, ubicat en un racó especial de la ciutat, agradable a la vista i dotat de funcionalitat. Com he dit abans és un taller però específicament per la construcció i reparació de violins. És ample, té molta llum i es troba equipat de tot tipus d’eines adient a l’ofici. Josep el seu amo, és l’única persona que treballa aquí. Ens ha dit que no té horari per tancar, ni obrir. Que la construcció d’un instrument pot demanar-li 400 hores del seu temps, però que val la pena. A més a més, utilitza el lloc per realitzar concerts, conferencies, classes de música, però solament per un grup reduït de persones, per la capacitat del lloc. L’ha sigut eloqüent en la seva manera d’explicar-no’ls. I crec que ha estat fructífera per tots.

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

Atenció al públic a Sant Andreu:

de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dijous, també, de 16.00 a 20.00 h

932 740 356

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici 15, 1r pis

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia