• Acte de parelles lingüístiques al Casal de barri Sant Andreu- Ateneu L’Harmonia

  fotogrupescalat VxL

  El Casal de Barri de Sant Andreu l’Ateneu L’Harmonia va ser l’escenari dimarts 16 de juny d’un nou acte de presentació de parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua del CNL de Barcelona. A més de fer la seva primera trobada, voluntaris i aprenents van tenir l’oportunitat de conèixer de ben a prop un material editat pel Departament de Política Lingüística, amb la col·laboració del CPNL, i que tenen a la seva disposició: la col·lecció “Parlem tu i jo“, de què ja existien quatre títols (Viatgem pel món; Tens temps? Què fem?; Ens entaulem?, i Anem a casa?), i a la qual ara s’hi ha afegit una cinquena publicació, Tot tipus de famílies.

  Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, va explicar que aquests materials, elaborats per ajudar a les parelles a fer conversa, parlen de temes que tenim molt a prop i pretenen “acostar la llengua a totes les persones que són en aquest país perquè tothom la pugui aprendre i tingui les mateixes oportunitats per utilitzar-la”.

  Tot seguit, Franquesa va donar pas a la lectura d’un dels textos de la publicació, Vuit setmanes i tres dies, per part de la seva autora, Sònia Moll, amb la col·laboració d’un grup d’aprenents i voluntaris.

  Després d’aquest moment especial, molt aplaudit per tothom, Imma Bigorra, delegada del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona al districte de Sant Andreu, va donar les instruccions per procedir a la formació de les parelles lingüístiques i, posteriorment, va passar la paraula al representant d’un dels establiments col·laboradors amb el Voluntariat per la llengua, la botiga de joguines El cau d’en Paff, que va animar a tots els assistents a visitar-lo, així com ja ho han anat fent molts alumnes de català de Sant Andreu.

  L’acte també va comptar amb una petita intervenció d’Albert Batlles, representant del casal de barri Ateneu L’Harmonia, que va explicar-ne la trajectòria i va recordar que l’entitat és oberta a la participació i col·laboració de tots els ciutadans que vulguin formar part de les activitats i esdeveniments que s’hi fan.

  Per acabar, Ester Franquesa va dirigir unes paraules finals al públic i va remarcar que “la llengua catalana és una manera d’enllaçar totes les persones del país” i va felicitar de nou el Voluntariat per la llengua per fer una gran feina en aquest sentit.

  Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

Atenció al públic a Sant Andreu:

de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dijous, també, de 16.00 a 20.00 h

932 740 356

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici 15, 1r pis

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia