• El Consorci per a la Normalització Lingüística i l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català reforcen vincles en benefici de l’aprenentatge i l’ús de la llengua catalana

    El programa Voluntariat per la llengua (VxL) comptarà a partir d’ara amb l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català com a entitat col·laboradora. El portal de premsa i revistes digitals en català iQuiosc.cat ofereix una promoció als participants en el VxL de la qual podran gaudir també els que resideixen fora de Catalunya

    Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, i Germà Capdevila, president de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), van signar un conveni de col·laboració, dimarts 26 de setembre, a les 9.30 h, a la seu dels Serveis Centrals del Consorci per a la Normalització Lingüística.

    L’acord materialitza la voluntat d’ambdues parts d’impulsar l’ús de la llengua catalana en tots els àmbits. El Consorci per a la Normalització Lingüística, a través del programa Voluntariat per la llengua, amplia el ventall d’entitats col·laboradores, amb la incorporació de l’APPEC que, a més, farà possible l’ampliació dels avantatges del VxL també per als participants que viuen fora de Catalunya.

    Els avantatges de l’acord, més enllà de Catalunya

    Fruit d’aquesta entesa, totes les persones que formen part de parelles lingüístiques en actiu tindran accés a un paquet de revistes digitals d’iQuiosc.cat per un cèntim durant tres mesos, tant per mitjà del web com de les aplicacions per a Android i iOS. Es tracta d’un recurs especialment interessant per als participants en la modalitat virtual del VxL  que resideixen fora de Catalunya i que no poden gaudir de tots els avantatges i activitats complementàries que el programa ofereix en el territori.

    Amb la voluntat de consolidar els compromisos adquirits, l’APPEC difondrà entre el seu personal, associats i treballadors, la informació referent a l’aprenentatge de la llengua catalana i al Voluntariat per la llengua i totes les activitats que es duen a terme per promocionar la llengua en tot el territori.

    Productes culturals en català més a l’abast

    Durant l’acte de signatura, Ester Franquesa va afirmar que «promoure els productes culturals en català és una estratègia eficaç per promoure la llengua». També va destacar que gràcies a la col·laboració amb l’APPEC s’ha arribat a àmbits molt concrets de l’ús de la llengua, com centres mèdics, bars i cafeteries, i que «la presència de revistes en català en aquests espais permet fer difusió de l’oferta de publicacions en català a la ciutadania». Per a Franquesa, «l’APPEC és un referent de la fortalesa del català perquè mostra l’oferta de publicacions adreçades a tot tipus de públics», i pot ser una eina de suport molt important per a les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua, que tindran l’oportunitat de conèixer la presència i l’abast d’aquestes revistes.

    Per la seva banda, Germà Capdevila va valorar positivament el projecte de col·laboració perquè permet  a l’APPEC arribar a àmbits concrets de difícil accés per a l’associació i alhora donar a conèixer a la població l’oferta de publicacions periòdiques en català. Finalment ha destacat que actualment hi ha 100 editorials consolidades que cobreixen tots els àmbits de coneixement i ho fan en català. En aquest sentit, Capdevila ha assegurat que «el sector editorial en català partia de zero a finals dels 70 i que des d’aleshores s’ha fet molta feina de la mà de projectes i suports institucionals com el que es formalitza amb la signatura del conveni».

    L’acte també ha comptat amb la presència de representants de la Direcció General de Política Lingüística, membres de l’APPEC i responsables de les diferents àrees del Consorci per a la Normalització Lingüística.

    Voluntariat per la llengua

    És un programa impulsat per la Direcció General de Política Lingüística i gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística des del 2003. Des d’aleshores, ha format més de 125.000 parelles lingüístiques en modalitat presencial (arreu de Catalunya) i virtual (amb participants que viuen a l’estranger).

    L’Associació de Publicacions Periòdiques en Català

    L’Associació de Publicacions Periòdiques en Català d’àmbit nacional (APPEC) és una entitat sense ànim de lucre que agrupa els editors de revistes en català d’informació general i especialitzada que tenen una distribució i difusió dins de l’àmbit català.

    L’APPEC, fundada el 1983, té actualment 212 revistes i mitjans digitals associats. En aquests 35 anys d’història ha rebut reconeixements importants com el Premi Nacional de Comunicació Premsa i la Creu de Sant Jordi.
     

    Print Friendly, PDF & Email

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

Atenció al públic a Sant Andreu:

de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dijous, també, de 16.00 a 20.00 h

932 740 356

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici 15, 1r pis

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia


Arxius