• Maria-Rosa Lloret ens descobreix la faceta de Fabra com a mestre

  Amb motiu de l’Any Pompeu Fabra 2018, dijous, 29 de novembre, va tenir lloc la conferència “Descobreix el mestre Fabra vist pels seus alumnes”, a la nostra Delegació de Sant Andreu del CNL de Barcelona,  a càrrec de Maria-Rosa Lloret, catedràtica de la Universitat de Barcelona del Grau de Filologia Catalana.

  L’entusiasme, la ironia, la contundència i la persuasió són alguns dels trets que definien Pompeu Fabra en la seva faceta com a mestre. Rosa-Maria Lloret va explicar com gràcies sobretot als apunts d’un dels seus alumnes, Joan Miravitlles, ens hem pogut fer una idea de la personalitat de Fabra i de la manera com feia les classes. 

  Lloret també va explicar les opinions de Fabra respecte d’algunes qüestions ortogràfiques, com el seu posicionament a favor d’eliminar la hac, de mantenir la ela geminada com a signe identitari de la llengua catalana i de tenir un únic accent tenint en compte les diferències de pronúncia de les vocals segons els dialectes.

  Així, doncs, va mostrar un Fabra més flexible del que s’acostuma a imaginar en l’actualitat, però amb la convicció ferma que “era el moment de redreçar la situació del país i de la llengua” i que “un cop aprovada la norma, s’havia de seguir inexorablament”. 

  Per seguir donant a conèixer la figura de Fabra entre l’alumnat i els veïns i veïnes del districte, es podrà veure fins al 21 de desembre l‘exposició “Pompeu Fabra. Una llengua completa” al vestíbul de la Delegació de Sant Andreu del CNL de Barcelona.

  Àlbums de fotos

  Exposició Pompeu Fabra. Una llengua completa

  M. Rosa Lloret

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

C. Sant Adrià, 20
Recinte Fabra i Coats
Antic edifici d’oficines, 1r pis

 

Horari d’atenció:

De dilluns a divendres de 9 a 14 hores. Els dijous també a la tarda de 16 a 20 h

 


Recursos lingüístics en línia