• Quatre voluntaris eramprunyanencs fan una sessió de doblatge en català

  El passat dimarts, dia 28 de juny, quatre voluntaris del Centre de Normalització Lingüística Eramprunyà van participar en una sessió de doblatge en català de seqüències cinematogràfiques diverses.

  El projecte Doblem en català? és un projecte innovador impulsat per la Direcció General de Política Lingüística en el marc de les actuacions que du a terme per fomentar les comunicacions orals en català.  Té com a objectius fomentar l’ús oral del català en contextos informals a través d’una activitat lúdica i dinàmica com aquesta, conèixer i comparar els diferents registres i varietats lingüístiques que es poden utilitzar segons el context i promoure el català en l’àmbit audiovisual, entre d’altres.

  El Josep Maria Roig-Serra i el Joan Torné,  de Castelldefels, i el Josep Maria Espallargas i la Rosa Tintoré,  de Gavà, són els quatre voluntaris del CNL Eramprunyà que van participar en la sessió de doblatge en català conduïda pel Francesc Fenollosa i Ten, professor de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de València i traductor-adaptador professional per al sector audiovisual valencià.

  Durant la sessió, de dues hores i mitja, els voluntaris de diversos CNL van gaudir de l’experiència de doblar preses de pel·lícules clàssiques, d’animació infantil i documentals.  Els participants van anar guanyant seguretat i fluïdesa davant del micròfon a mesura que anaven doblant escenes diverses i van fer servir diferents registres segons el context.

  L’activitat es va cloure amb una reflexió conjunta que va seguir al passi de les seqüències senceres amb els doblatges enregistrats dels participants.  Tothom va estar d’acord que va ser una experiència nova, molt positiva i gratificant.

 1. Rosa

  01 jul. 11
  19:43 #

  Va estar una experiència molt divertida i, a més, compartida amb gent d’altres zones. Al començament fèia una mica de vergonya i por de no fer-ho bé, però poc a poc, ens vam anar animant i tothom volia participar. Posar veus a personatges, com al cine! Em va agradar molt.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes

1714 Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels avantatges carnet VxL Bastoners Biblioteca Central Castelldefels Castellers català Cinema en català descomptes Dia Mundial del Teatre establiments col·laboradors lectura en català Museu de Sant Boi Parlem tu i jo pirates Pocavergonya Sant Jordi Sant Jordi 2020 teatre Teatre Plaza VxL