• Guanyadors del concurs “Sigues viu, tingues paraula”

  Desembre de 2011

  S’ha fet públic el veredicte del concurs “Sigues viu, tingues paraula” que s’ha portat a terme a les xarxes socials al llarg del mes de novembre en el marc de l’Any de la Paraula Viva, que impulsa l’Institut d’Estudis Catalans. La decisió ha estat difícil ja que hi ha hagut 370 participacions, molt per sobre de les expectatives de l’organització. A més, la gran majoria tenien una qualitat molt alta. D’aquestes participacions, 155 han estat en la categoria destinada a compartir fotografies de plaques de carrers amb noms curiosos. La categoria que proposava inventar un embarbussament, enregistrar-lo en vídeo o àudio i compartir-lo ha tingut 33 participacions. La categoria consistent a escriure un text breu en què tots els adjectius i noms siguin topònims o cognoms, n’ha tingut 43; i la darrera, consistent a inventar una paraula original i divertida utilitzant els sistemes de derivació i composició propis del català, n’ha tingut 139. D’acord amb el que estableixen les bases, s’han triat 3 finalistes per a cada categoria atenent la qualitat de les propostes i s’ha designat, també per a cada categoria, un guanyador per sorteig. El resultat és el següent:

  Categoria 1. Fotografies de plaques de vies públiques amb noms curiosos
  Guanyadora: Olga Celada
  Finalista: Dani Coll Oliver
  Finalista: David de Montserrat

  Categoria 2. Creació de textos breus amb cognoms i/o topònims
  Guanyador: Ferran Porta
  Finalista: Bernat Bordoy
  Finalista: Marc Aluja

  Categoria 3. Creació i dicció d’embarbussaments
  Guanyador: Sergi Aponte
  Finalista: David Hawes Raluy
  Finalista: Roser Solanas Botinas

  Categoria 4. Formació de paraules noves a partir de peces lèxiques existents
  Guanyadora: Maria Pijoan Casamort
  Finalista: Núria Raurich Fàbregas
  Finalista: Lluís Peiró Farré

  Els finalistes obtindran un carnet d’un any per al Club TR3SC i una selecció d’entrades a espectacles. Els guanyadors obtindran, a més, una tauleta digital tàctil.

  L’acte públic de lliurament de premis tindrà lloc el dia 23 de desembre a les 11 h a la sala d’actes del Departament de Cultura (Palau Marc). Lliuraran els premis la directora general de Política Lingüística, Yvonne Griley; el gerent del Consorci per a la Normalització Lingüística, Josep M. Madorell; la directora del Centre de Terminologia TERMCAT, Rosa Colomer, i el president de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, Isidor Marí. El mateix dia es difondran les participacions finalistes i guanyadores.

  El concurs “Sigues viu, tingues paraula” ha estat organitzat per la Direcció General de Política Lingüística amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i el Centre de Terminologia TERMCAT. Ha comptat amb el suport del Club TR3SC.

  ———————————————————————————————————————————————————————
  BASES DEL CONCURS:
  Un concurs denominat “Sigues viu, tingues paraula”, que es portarà a terme a Facebook i Twitter entre el 2 de novembre i el 2 de desembre, és la proposta de la Direcció General de Política Lingüística per celebrar l’Any de la paraula viva, que convoca l’Institut d’Estudis Catalans. L’activitat, que compta amb el suport del Consorci per a la Normalització Lingüística i el TERMCAT, pretén visualitzar la creativitat lingüística de la llengua catalana.
  El concurs tindrà quatre categories i l’únic requisit per participar-hi serà ser seguidor de la pàgina facebook.com/llenguacatalana o del perfil twitter.com/llenguacatalana.
  – En la primera categoria, simplement caldrà compartir fotografies de plaques de carrers amb noms curiosos;
  – en la segona, inventar un embarbussament, enregistrar-lo en vídeo o àudio i compartir-lo;
  – en la tercera, escriure un text breu en què tots els adjectius i noms siguin topònims o cognoms,
  – i en la quarta, inventar una paraula original i divertida utilitzant els sistemes de derivació i composició propis del català.
  ——————
  Els finalistes de cada categoria obtindran un carnet d’un any del TR3SC i entrades per a activitats culturals i museus. Per a cadascuna de les categories es designarà un guanyador per sorteig entre els finalistes, que rebrà una tauleta digital. A partir del dia 2 de novembre, data d’inici, les persones interessades podran visionar uns vídeos que exemplificaran cadascuna de les categories.
  ——————
  ——————
  RESUMINT:
  En quines dates s’hi pot participar?
  Entre el 2 de novembre i el 2 de desembre de 2011
  Qui hi pot participar?
  Qualsevol persona que sigui admiradora (fan) o seguidora de:
  En quines categories?
  1. Fotografies de plaques de vies públiques amb noms curiosos
  2. Creació de textos breus amb cognoms i/o topònims
  3. Creació i dicció d’embarbussaments
  4. Formació de paraules noves a partir de peces lèxiques existents
  —————-
  Consulta les bases completes.
  —————-
  —————-
  Animeu-vos a participar-hi!
  Penjeu aquí també els vostres textos, embarbussaments i paraules noves!
  Print Friendly, PDF & Email
 1. Victoria Escobar

  04 nov. 11
  18:58 #

  Hola Cati,
  De moment no tinc cap foto per a oferir-te i m´han agradat les fotos que he vist al Facebook. i si la meva voluntària tinguès alguna càmara digital i si volgués participar en aquest concurs amb mi… escolliria Sitges o bé algun carrer de Barcelona que em cridés l’atenció, per exemple.
  Atentament, Victoria Escobar
  .

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes

1714 Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels avantatges carnet VxL Bastoners Biblioteca Central Castelldefels Castellers català Cinema en català descomptes Dia Mundial del Teatre establiments col·laboradors lectura en català Museu de Sant Boi Parlem tu i jo pirates Pocavergonya Sant Jordi Sant Jordi 2020 teatre Teatre Plaza VxL