• Visita guiada a la cripta de la Colònia Güell

  Divendres 4 de maig un grup d’alumnes i participants al VxL del CNL Eramprunyà van visitar la Colònia Güell i van fer  una visita guiada a la cripta construïda per Antoni Gaudí.

  El grup d’alumnes i participants al VxL del CNL Eramprunyà van visitar primer l’exposició del Centre d’Acollida de Visitants i tot seguit van gaudir de la visita guiada a la cripta dissenyada per Antoni Gaudí.

  El guia va ser Ramon Ferrer, antic alumne i voluntari del SLC de Sant Boi, que els va fer viure la història de la Colònia Güell i del projecte i la construcció de la cripta. Amb les seves explicacions es van poder captar i entendre aspectes de l’art de Gaudí, presents en aquesta obra arquitectònica. Volem agrair al Ramon la bona estona que ens va fer gaudir.

  Després, el grup va poder visitar lliurement els carrers de la Colònia Güell.

  La Colònia Güell és un poble situat a la comarca del Baix Llobregat que pertany al municipi de Santa Coloma de Cervelló i que ha estat declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

  La Colònia Güell era una colònia industrial que es dedicava al tèxtil. Va començar a construir-se el 1890 per iniciativa de l’empresari Eusebi Güell, propietari del terreny, que hi va traslladar  totes les indústries que abans tenia ubicades al Vapor Vell de Sants (Barcelona).

  Eusebi Güell va encarregar a Antoni Gaudí i els seus col·laboradors el projecte de la Colònia, que disposava d’hospital, fonda, escola, comerços, teatre, cooperativa i església, a més de les fàbriques i els habitatges dels obrers, en una superfície total d’unes 160 hectàrees. Antoni Gaudí es va encarregar personalment del disseny de l’església, de la qual només es va construir la cripta, ja que a la mort del comte Güell el 1918 els seus fills van abandonar el projecte.
  Els successors d’Eusebi Güell van vendre la propietat el 1945 a la família Bertrand i Serra. La indústria tèxtil, davant la crisi del sector, va tancar el 1973.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes

1714 Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels avantatges carnet VxL Bastoners Biblioteca Central Castelldefels Castellers català Cinema en català descomptes Dia Mundial del Teatre establiments col·laboradors lectura en català Museu de Sant Boi Parlem tu i jo pirates Pocavergonya Sant Jordi Sant Jordi 2020 teatre Teatre Plaza VxL