• Xerrada sobre els records de la guerra del voluntari Pere Alcaraz

  Un voluntari lingüístic gavanenc, voluntari per la cultura

  El passat 21 de juny va tenir lloc a l’Arxiu Municipal de Gavà una xerrada amb el voluntari lingüístic Pere Alcaraz i l’Assumpció Gabernet, responsable de l’Arxiu.

  L’aforament de la sala es va omplir del tot, no només amb voluntaris i aprenents del Voluntariat per la llengua (VxL) de Gavà sinó que també hi havia representants d’entitats que col·laboren amb el VxL, com ara el Banc del Temps de Gavà o la Biblioteca Josep Soler Vidal.

  L’activitat va començar amb una projecció de fotografies antigues del protagonista, restaurades pel personal de l’Arxiu. A continuació, l’Assumpció Gabernet  va emmarcar la xerrada parlant dels esdeveniments socials, polítics i econòmics que van derivar en l’esclat de la Guerra Civil espanyola.

  Tot seguit, el públic assistent va veure un vídeo protagonitzat pel Pere Alcaraz, filmat fa pocs mesos al lloc sota el qual s’ubica el refugi antiaeri gavanenc, a la rambla de Salvador Lluch.  El Pere en va ser usuari quan era petit durant els bombardejos de 1938  i tant al vídeo com a la tertúlia que hi va haver a continuació en va parlar.

  Per acabar, es va donar pas a un torn obert de preguntes i comentaris i un representant del Servei Local de Català de Gavà va lliurar al Pere Alcaraz una placa en agraïment pel seu testimoniatge històric i a la contribució al Voluntariat per la Cultura.

  Gavà TV es va fer ressò de l’acte.

  Aquesta xerrada inicia una sèrie d’activitats del Voluntariat per la Cultura, conduïdes per persones voluntàries del Voluntariat per la Llengua i organitzades amb el suport del CNL Eramprunyà, amb l’objectiu d’oferir un ampli ventall d’activitats culturals en català als participants del programa VxL i al públic en general.

  Vídeo testimoniatge del Pere Alcaraz, voluntari VxL i VxC

  Notícia a Gavà TV

  Àlbum de fotos

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes

1714 Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels avantatges carnet VxL Bastoners Biblioteca Central Castelldefels Castellers català Cinema en català descomptes Dia Mundial del Teatre establiments col·laboradors lectura en català Museu de Sant Boi Parlem tu i jo pirates Pocavergonya Sant Jordi Sant Jordi 2020 teatre Teatre Plaza VxL