• Any Vinyoli. Dia Mundial de la Poesia 2014

  DMP2014El passat 21 de març, voluntariat i alumnat del Centre de Normalització Lingüística Eramprunyà van celebrar el Dia Mundial de la Poesia amb dues activitats a la Biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà.

   

  El dia 21 de març va ser proclamat per la UNESCO Dia Mundial de la Poesia. Per commemorar-ho, voluntaris i aprenents del Voluntariat per la llengua i alumnes dels cursos de català van assistir a sengles activitats organitzades per la Biblioteca Josep Soler Vidal i el Servei Local de Català de Gavà.

   

  Un taller de poesia inicial va ocupar la primera part de la trobada. Els assistents van aprendre i practicar conceptes bàsics de rima i de mètrica. La segona part de la commemoració va estar protagonitzada per un recital amb poemes de producció pròpia o els preferits de les persones participants. També hi va haver lloc per al recull de poemes commemoratius del centenari del naixement del poeta Joan Vinyoli. Com a cloenda es va fer la lectura de l’opuscle del poema commemoratiu d’aquest any, Tan sols la paraula nua, de la poeta Montserrat Abelló, poema creat expressament per a la celebració d’aquest dia.

  Durant l’acte es van recitar poemes en diverses llengües.  Alguns dels poemes personals van emocionar molt els assistents. Miquel Àngel Diaz, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Gavà, va assistir a la commemoració del Dia Mundial de la Poesia i Gavà TV es va fer ressò de l’acte.

  Enllaç a la galeria de fotos i a la notícia a Gavà TV

 1. Ysabel Saucedo Bascón

  19 maig 14
  12:27 #

  “Sense Tu”

  Sense tu, no ho hagués aconseguit,

  sortir de l’enfosquiment,

  per després, enlluernar.

  Amb tu, he tornat a néixer,

  i descobrir qui sóc en realitat.

  Contenta estic d’aquest esforç,

  Que, a les dues, tant…

  ens ha costat.

  Gràcies dono a l’Univers,

  per trobar-nos en el camí.

  I a tota la feina, que…

  mitjançant tu

  el Cel ha fet Realitat.

  Ysabel Saucedo Bascón

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes

1714 Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels avantatges carnet VxL Bastoners Biblioteca Central Castelldefels Castellers català Cinema en català descomptes Dia Mundial del Teatre establiments col·laboradors lectura en català Museu de Sant Boi Parlem tu i jo pirates Pocavergonya Sant Jordi Sant Jordi 2020 teatre Teatre Plaza VxL