• Celebració dels 25 anys del CPNL i de l’inici dels cursos de català 2014-2015

  Celebració dels 25 anys del CPNL i de l'inici dels cursos de català 2014-2015Dijous 23 d’octubre el CNL Eramprunyà va fer l’acte de commemoració dels 25 anys del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i de l’inici dels cursos de català 2014-2015.

  El Museu de Sant Boi va ser el marc d’aquest acte, que va comptar amb la presència i les intervencions d’Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL; Luís Pérez, regidor d’Educació de l’Ajuntament i president del Consell del CNL Eramprunyà; i Lluïsa Moret, alcaldessa de la ciutat.

  M. Àngels Massip i Joana Llordella van parlar sobre la varietat dialectal de la comarca a partir del seu llibre “Dialectologia a través de la parla del Baix Llobregat”. Es tracta d’un resum dels mètodes i les eines de la dialectologia, amb un conjunt de pautes bàsiques aplicables a estudis concrets. Recull també una descripció de trets fonètics, morfològics, sintàctics i lèxics de la parla del Baix Llobregat.

  Després de la xerrada, l’alcaldessa va lliurar una litografia d’Antoni Tàpies a la presidenta per commemorar els 25 anys del CPNL i un obsequi del Museu de Sant Boi a cadascuna de les autores com a agraïment per la seva col·laboració en l’acte.

  La celebració es va cloure amb un petit refrigeri per a totes les persones assistents.

  Notícia al web del CNL

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes

1714 Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels avantatges carnet VxL Bastoners Biblioteca Central Castelldefels Castellers català Cinema en català descomptes Dia Mundial del Teatre establiments col·laboradors lectura en català Museu de Sant Boi Parlem tu i jo pirates Pocavergonya Sant Jordi Sant Jordi 2020 teatre Teatre Plaza VxL