• Visita guiada al Parc Arqueològic Mines de Gavà i visita lliure del Museu

  Divendres 21 de novembre al matí es va dur a terme la visita guiada al Parc Arqueològic Mines de Gavà i la visita lliure del Museu d’aquesta ciutat.
  Visita guiada al Parc Arqueològic Mines de Gavà i visita lliure del Museu

  El Parc Arqueològic Mines de Gavà ocupa més de 4.000 metres quadrats. L’edifici evoca un cobert de qualsevol excavació arqueològica del món i  està presidit per una gran coberta que protegeix tant el Parc com l’excavació. L’estructura respecta les mines subterrànies actuals i hi permet futures excavacions.L’equipament s´estructura en dues grans zones. La primera amb el centre d’acollida, l’àrea docent i la zona de serveis, i una segona que acull l’àrea museogràfica, que es troba just a sobre de les mines prehistòriques subterrànies.El  recorregut es va iniciar amb un audiovisual sobre la variscita i la singularitat de les mines de Gavà. Tot seguit, vam conèixer aspectes de l’època neolítica (les eines i els estris que feien servir, les relacions socials, les creences i la cultura dels seus habitants) a través de tres laboratoris: medi natural, tecnologia i l’ésser humà. A continuació, ens vam endinsar en l’anomenada Mina Didàctica, una reproducció d’una mina que ens mostra la geologia, la tecnologia minera i els usos posteriors que van tenir les mines. Aquest jaciment fou descobert en la dècada dels anys 70 i és obert al públic des de l’any 1993.

  Finalment vam visitar el Museu de Gavà, que aplega bàsicament les restes de les Mines Prehistòriques de Gavà i de la cova de can Sadurní de Begues, les troballes ibèriques del poblat de Calamot de Gavà i els materials trobats a la línia d’ancoratge d’embarcacions romanes i medievals localitzats al jaciment de les Sorres, al delta del Llobregat, i d’època romana trobats en excavacions al nucli urbà.

  Notícia i fotos al web del CNL Eramprunyà

  Notícia al portal del Voluntariat per la llengua

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes

1714 Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels avantatges carnet VxL Bastoners Biblioteca Central Castelldefels Castellers català Cinema en català descomptes Dia Mundial del Teatre establiments col·laboradors lectura en català Museu de Sant Boi Parlem tu i jo pirates Pocavergonya Sant Jordi Sant Jordi 2020 teatre Teatre Plaza VxL