• El TNC facilitarà l’accés al teatre en català als voluntaris i aprenents del VxL

  La presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Ester Franquesa, i la directora executiva del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), Mònica Campos, han signat un conveni de col·laboració per promoure i fomentar la llengua i la cultura catalanes.

  Aquest conveni de col·laboració vol facilitar l’accés al teatre en català i difondre el valor de l’ús social de la llengua catalana, com a eina estratègica de cohesió. Gràcies a la col·laboració entre el TNC i el CPNL es posa al servei de moltes persones, que actualment estan aprenent la nostra llengua, aquesta eina pedagògica tan potent com és la paraula parlada, el teatre.

  Amb aquest conveni, el TNC es compromet a facilitar l’accés al teatre als participants en el Voluntariat per la llengua (VxL) i també a l’alumnat dels cursos de català del CPNL. Així mateix, també programarà visites guiades a les instal·lacions del TNC.

  El CPNL, amb el programa Llengua, cultura i cohesió, promou el coneixement del patrimoni cultural del país, com a base fonamental per a afavorir contextos d’ús de la llengua catalana i facilitar, així, tant l’aprenentatge de la llengua com la cohesió social.

  El TNC vol ser un teatre obert a tota la ciutadania, i per això, més enllà de les iniciatives teatrals de caire social, treballa amb diverses entitats amb l’afany de facilitar l’accés a la cultura i de fer del teatre una experiència normalitzadora i d’inclusió social.

  ENLLAÇOS RELACIONATS:

  1. Teatre Nacional de Catalunya
  2. Consorci per a la Normalització Lingüística
  3. Notícia al portal del Voluntariat per la llengua
  4. Com arribar al Teatre Nacional de Catalunya

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes

1714 Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels avantatges carnet VxL Bastoners Biblioteca Central Castelldefels Castellers català Cinema en català descomptes Dia Mundial del Teatre establiments col·laboradors lectura en català Museu de Sant Boi Parlem tu i jo pirates Pocavergonya Sant Jordi Sant Jordi 2020 teatre Teatre Plaza VxL