• El VxL ja ha format més de 130.000 parelles lingüístiques en català!

  El Voluntariat per la llengua (VxL) ha superat ja les 130.000 parelles lingüístiques formades des que es va iniciar el programa l’any 2003, mantenint-se per sobre de les 10.000 anuals per desè any consecutiu el 2018.
  Precisament el 2018, any en què es commemoraven els 15 anys del VxL com a programa de Govern, es produeix també el rècord històric de formació de parelles lingüístiques, per sobre de les 10.600.
  Des del 2017, les parelles es poden trobar de manera presencial i també virtual, a través de videoconferència, modalitat aquesta que ha permès la participació de persones residents fora de Catalunya. Només durant el 2018, se n’han format més de 300.
  El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) gestiona el 96,19% del total de les parelles que es formen, mentre que en el cas de la resta ho fan entitats sense ànim de lucre (segons dades de 2017).
  L’equip de dinamitzadores i dinamitzadors del VxL fa un seguiment personalitzat de les parelles des dels 22 centres de normalització lingüística que el CPNL té arreu de Catalunya. Un cop formada la parella (en funció, sobretot, de la disponibilitat horària), el dinamitzador orienta i resol les consultes dels participants, els ofereix materials de suport a la conversa, els proposa activitats complementàries en català (relacionades amb la lectura, la gastronomia, l’esport o d’altres), els dona el carnet de VxL perquè tinguin descomptes en equipaments culturals i establiments, vetlla per la continuïtat de la parella i perquè aquesta tregui el màxim de profit a les seves trobades i lliura tant a l’aprenent com al voluntari un certificat de participació en el VxL quan acaben.
  Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes

1714 Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels avantatges carnet VxL Bastoners Biblioteca Central Castelldefels Castellers català Cinema en català descomptes Dia Mundial del Teatre establiments col·laboradors lectura en català Museu de Sant Boi Parlem tu i jo pirates Pocavergonya Sant Jordi Sant Jordi 2020 teatre Teatre Plaza VxL