• Vocabulari mediambiental

  En les últimes dècades han anat apareixent nous termes relacionats amb els problemes mediambientals a escala mundial, un quals és l’emergència climàtica, un terme que fa una crida clara a l’acció, com a última oportunitat per a revertir la situació.

  I parlem d’això perquè comencem l’any amb una novetat pel que fa a la circulació a Barcelona, que també afecta les persones que viuen a Sant Adrià i a Badalona; la ZBE, la zona de baixes emissions, vigent des de l’1 de gener del 2020. Aquest terme té denominacions paral·leles en llengües com el castellà, el francès, l’italià o l’anglès.

  Per tant, a la societat cada vegada més s’aposta per l’ecologització, un dels termes que han sorgit que fa referència al conjunt d’accions destinades a fer que un producte, un procés, un estil de vida, sigui respectuós amb el medi ambient per poder contribuir a reduir l’escalfament de l’atmosfera, és a dir, l’efecte d’hivernacle.

  Al Termcat es pot consultar tot aquest vocabulari al Diccionari de gestió ambiental. 

  Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Segueix-nos a:

      

Categories


Inscripcions a l’abril


Núvol d’etiquetes


Comentaris recents

 • Laia: A l’escola dic molt “no apretis tant fort” quan els nens i nenes escriuen, com ho hauria de...
 • Teresa Fernàndez: Hola, Anna! Hi ha adjectius que tenen flexió de nombre i de gènere, i d’altres que només la...
 • Anna Pell: I marrona es pot dir? A l’habitació hi ha una cortina marrona. Entenc que sí, per allò que és com...
 • Jordi: Bixumets s’utilitza amb el verb, “fer bixumets” quan algú o algun fet aliè, una ridiculesa, provoca vergonya a...
 • Laura: Que bé! No sabia raonar la diferència. Gràcies.

Enllaços


Històric