• Parlem de les app (1)

  O de les aplicacions per als telèfons intel·ligents (smartphones), iPhones, tauletes, Androids…  relacionades amb la llengua catalana:

  La primera de totes, per descomptat, la del Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans (DIEC2): n’hi ha dues versions gratuïtes per a iPhone /iTunes  i Androids i una versió de pagament per a l’iPhone. També des del web www.iec.cat es poden baixar totes.

  L’app per a iPhone i Pad del Diccionari catala-valencià-balear es troba gratuïtament a www.nou.cat.

  A Google Play trobareu El gran dictat (gratuïta), El joc del penjat (gratuïta o dde pagament -0,50 €-), i, per descomptat! Apalabrados, el joc que triomfa!! Sabeu que podeu triar de jugar en català, castellà i anglès, però també hi ha una aplicació per trobar-hi solucions. Al web apalabrados.cat, creat per dos badalonins, podeu posar-hi la combinació maleïda i us sortiran totes les possibilitats!

  Per acabar -avui-, dues eines que poden ser molt útils: el Diccionari de català oral, desenvolupat per Argus.net, gratuïta, i ElcorrectorLite, la versió reduïda i lliure per a iPhone i iPad del corrector de Fundació Barcelona Media que va desenvolupar la UPF (també té les versions de pagament Pro (2,99) i Ver (1,59).

   I encara en tenim més al calaix! Ben segur, però, que vosaltres també en coneixeu, i ens agradaria que ens les féssiu arribar per conèixer-les plegats i compartir-les!

  Print Friendly, PDF & Email
 1. Joana

  06 febr. 13
  23:18 #

  Aquest any els Reis m’han regalat un smartphones, estic descargan apps i la veritat és que en català no coneixia cap d’aquestes que nomeneu, només l’ Apalabrados. L’aplicació que han creat els dos Badalonins jo no la utilitzo, si no en surt cap paraula vàlida directament, el que faig és provar convinacions fins que per sort, en surt una que és correcte. La curiositat en fa anar a consultar-la al diccionari i aíxi aprenc.
  La pròxima app que descargaré serà l’agenda de Badalona, gràcies Reme.

 2. Reme

  31 gen. 13
  23:28 #

  Hola!
  Cada cop apareixen noves apps per a les nostres noves joguines, utilitzem els smartphones gairebé per tot, excepte per fer trucades.
  A mi m’agrada buscar de tant en tant quines apps han aparegut noves i ja tinc algunes en català, com per exemple el diccionari, Apalabrados, aquesta altra per fer trampes de vegades (apalabrados.cat), un altre joc que es diu Mezcladitos, i una agenda de Badalona, on es poden trobar diferents activitats classificades per categories, resulta molt útil si vius a Badalona i t’agrada estar ben informat dels diferents esdeveniments a prop de casa teva.


Segueix-nos a:

InstagramFacebookTwitter

Categories


Inscripcions curs 2023-2024. Clica per a més informació!


Núvol d’etiquetes


Comentaris recents

 • Laia: A l’escola dic molt “no apretis tant fort” quan els nens i nenes escriuen, com ho hauria de...
 • Teresa Fernàndez: Hola, Anna! Hi ha adjectius que tenen flexió de nombre i de gènere, i d’altres que només la...
 • Anna Pell: I marrona es pot dir? A l’habitació hi ha una cortina marrona. Entenc que sí, per allò que és com...
 • Jordi: Bixumets s’utilitza amb el verb, “fer bixumets” quan algú o algun fet aliè, una ridiculesa, provoca vergonya a...
 • Laura: Que bé! No sabia raonar la diferència. Gràcies.

Enllaços


Històric