• Una cançó en mallorquí: “Focs artificials”

  Heu estat mai a Mallorca o heu conversat amb algú que parli mallorquí? Heu sentit com sona? Si l’heu sentit… l’enteneu bé o us costa una mica?

  Aquesta setmana us proposem una cançó d’un grup mallorquí: Antònia Font. Per comprovar com aneu de comprensió, escolteu el vídeo, a veure si trobeu que s’entén bé. Primer, escolteu-la una vegada! Cliqueu aquí per enllaçar amb Youtube.

  Com ha anat? La voleu tornar a escoltar a veure si la compreneu una miqueta més?

  Després de la segona vegada, podeu comprovar el que heu sentit. Si cliqueu aquí, hi ha un enllaç a la lletra de la cançó, així que ara podeu escoltar la cançó mentre en llegiu la lletra.

  Ara ho heu entès bé, oi? Esperem que hàgiu gaudit de la cançó i de l’aproximació al mallorquí!

  Print Friendly, PDF & Email
 1. ascen gomez

  11 Feb 13
  16:45 #

  Antònia Font és un grup de música que vaig coneixer graciès a les meves filles. Elles sempre escoltaven música en català i un dia en el cotxe va sonar una cançó amb un accent extrany, que casi no podia reconèixer. Les nenes ens van explicar que lo que estava escoltant era mallorquí. Quan vam arribar a casa van possar-me un vídeo amb la lletra inclosa, tal i com heu fet vosaltres. Llavors si vaig entrendre les cançons de Antònia Font.
  Us recomano també “Vostè és aquí”, del seu últim disc.

 2. Laura

  27 Nov 12
  20:41 #

  Una entrada molt amena. M’agrada aquesta vessant més ociosa i trobo que la proposta és força engrescadora malgrat la dificultat del balear.

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Núvol d’etiquetes


Comentaris recents

 • lmontenegro: Moltes gràcies, Maria, arreglat! 🙂
 • Maria: Hola, Només una observació per si voleu corregir-ho: a l’últim exemple, els dos fragments són idèntics....
 • Joan Antoni: Faig voluntariat pel meu compte i aquest recurs em pot anar molt bé i això, és una crec jo, una eina...
 • Laura: A mi la paraula que més m’agrada és “xalar”.
 • Berta: Li va caure l’orxata damunt els pantalons quan va veure-la travessar el parc trepitjant herba com si res, amb...

Enllaços


Històric