• Servei de conjugacions verbals

    A partir d’ara, si entreu a l’Optimot (teniu tambén l’enllaç a la dreta del bloc) hi trobareu una nova opció de cerca anomenada verbs conjugats. Amb aquesta eina,  si escriviu l’infinitiu del verb a la finestra en blanc i si teniu la casella de verbs conjugats activada (vegeu la imatge de sota) podreu consultar la conjugació completa del verb en qüestió.

    Per exemple, si voleu saber la conjugació del verb anar escriviu el verb a la finestra i cliqueu a cercar. Us apareixerà una pantalla amb el verb conjugat. (cliqueu aquí i ho veureu).

    Print Friendly, PDF & Email
  1. Laura

    09 febr. 11
    14:53 #

    Hola Carme,

    Segur que t’anirà molt bé.

  2. carme

    08 febr. 11
    23:31 #

    Laura,m’he guardat la pàgina del verbs conjugats per tenir-la sempre a mà, ja saps que els verbs em porten de cap. Ja veure’m que passa, memoritzar amb costa molt.

  3. Gemma

    02 des. 10
    12:05 #

    Gràcies Cristina, faré servir estigués i busco el verb “estar” a l’eina que proposes per veure si “estés” existeix en cap forma pq no ho sé. Après.

  4. Cristina

    30 nov. 10
    17:51 #

    Sí Gemma, ja ho hem solucionat i ara es pot enllaçar al web en qüestió a través de la imatge. Per cert, que si busques el verb “estar” en aquest recurs veuràs que la forma correcta de l’imperfet de subjuntiu és “estigués” i no “estés”.

  5. Gemma

    22 nov. 10
    13:30 #

    Cristina a mi m’agradaria que la imatge de la pantalla de l’Optimot estés enllaçada amb l’eina Optimot, trobo que seria + senzilla la consulta de l’explicació que fas… si no hi ha l’enllaç directe des de la imatge he d’obrir una altra pestanya a internet, anar-hi i després ja he perdut la pàgina del bloc i és més complicat fer cap comentari…. És possible enllaçar la imatge?


Segueix-nos a:

InstagramFacebookTwitter

Categories


Inscripcions desembre 2023. Clica per a més informació!


Núvol d’etiquetes


Comentaris recents

  • Laia: A l’escola dic molt “no apretis tant fort” quan els nens i nenes escriuen, com ho hauria de...
  • Teresa Fernàndez: Hola, Anna! Hi ha adjectius que tenen flexió de nombre i de gènere, i d’altres que només la...
  • Anna Pell: I marrona es pot dir? A l’habitació hi ha una cortina marrona. Entenc que sí, per allò que és com...
  • Jordi: Bixumets s’utilitza amb el verb, “fer bixumets” quan algú o algun fet aliè, una ridiculesa, provoca vergonya a...
  • Laura: Que bé! No sabia raonar la diferència. Gràcies.

Enllaços


Històric