• Aplicacions per a telèfons mòbils

    Al mercat hi ha un munt d’aplicacions per a telèfons intel·ligents (en anglès, smartphones) relacionades amb la llengua catalana o que es poden trobar en aquesta llengua. Com sempre, és bo que de bones a primeres ens preguntem si aquell joc que ens agrada tant o aquella utilitat tan interessant existeix en versió catalana i és possible que sigui així. Trenquem, doncs, la tendència a creure en el prejudici que “en català no existeix”.

    Fixeu-vos-hi. La primera que destaquem és el Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans, amb dues versions gratuïtes per a iPhone /iTunes  i Android i una versió de pagament per a l’iPhone (des del web www.iec.cat es poden baixar totes). També trobareu per a iPhone i iPad el Diccionari catala-valencià-balear a www.nou.cat. Per altra banda, Enciclopèdia Catalana ofereix el Diccionari de la llengua catalana,  (29,99), el Diccionari català+sinònims (42,99) i el Conjugador de verbs (24,99).

    En l’àmbit de l’entreniment o de les utilitats, a Google Play trobareu El gran dictat (gratuïta), El joc del penjat (gratuïta o de pagament -0,50 €-),  Apalabrados i, naturalment, WhatsApp.

    Finalment, per estar al dia de la premsa, tots els diaris i revistes tenen app pròpia i gratuïta, però a Premsa catalana hi són tots en una sola app, també gratuïta.

    Share

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius