Arxiu per març, 2014

  • De públic al programa El Gran Dictat

    Aquí teniu un record de la nostra assistència com a públic al programa El gran dictat de TV3 el passat 26 de març.

    2014-03-26 18.17.23

    Article complet

  • Videoconferència entre alumnes de català de Calafell i de Xile

    OLYMPUS DIGITAL CAMERAAquest dimarts, 25 de març, dos voluntaris lingüístics i els seus aprenents de català de Calafell del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) han participat en una videoconferència amb alumnes de català de la Universitat de Xile. La trobada virtual tenia el doble objectiu de crear nous espais de conversa per als aprenents de català calafellencs i de conèixer l’interès que des de l’altra punta del món es té per la nostra llengua.

    Els cinc calafellencs han pogut conversar durant una mitja hora llarga amb tres estudiants de filologia hispànica de la capital xilena que han introduït el català dins dels seus estudis. La conversa ha girat a l’entorn dels costums, del paisatge i la gastronomia de Calafell i Santiago, i també de la motivació i les raons per què els aprenents d’una i altra banda de l’oceà estudien català.

    Aquesta és la segona trobada en un mes que es fa entre estudiants de català del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona amb l’exterior. La primera es va produir fa dues setmanes entre Tarragona i Oxford. L’èxit de les trobades fa pensar de repetir-la properament amb els mateixos interlocutors o amb d’altres d’alguna de les 150 universitats del món en què s’ensenya català.

    Més fotografies, en aquest àlbum.

    Article complet

  • Dia Mundial de la Poesia

    13326326435_01efd2e267_zDivendres passat es va celebrar el Dia Mundial de la Poesia a la Casa Barral de Calafell. Podem estar ben orgullosos de la feina de les 16 persones que van recitar algun poema. Moltes gràcies a tots per l’esforç!

    Aquí teniu les fotografies de l’acte.

    Article complet

  • Dia Mundial de Poesia

    El 21 de març se celebra a tot el món el Dia Mundial de la Poesia i Calafell s’hi afegeix amb un recital de poemes que es farà a la Casa Barral. L’acte començarà a les 7 de la tarda i consistirà en la lectura de poemes que faran alumnes de català dels cursos de Calafell del Consorci per a la Normalització Lingüística, a més d’alumnes de castellà de Cal Bolavà.

    A la primera part es llegiran poemes de Joan Vinyoli, de qui enguany es commemora el centenari del seu naixement, i de Carlos Barral, del qual es commemora el 25è aniversari de la seva mort. A continuació es llegirà el poema “Tan sols la paraula nua”, que ha compost expressament la poeta tarragonina Montserrat Abelló, en català i en una desena d’altres llengües.

    L’acte és obert al públic i l’organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística amb el suport de l’Ajuntament de Calafell, l’OAM Fundació Castell de Calafell i les aules de castellà de Cal Bolavà.

    Article complet

  • Nous cursos de català

    El 20 de març s’obre el període de matriculació per als cursos de català per a adults a Calafell que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística, amb el suport de l’Ajuntament de Calafell. Per a aquest període d’abril a juny els nivells que s’ofereixen són els següents:

    Oferta de cursos d’abril a juny

    Bàsic 2

    dilluns i dimecres

    18 – 20 h

    13,27 €

    Bàsic 3

    dilluns i dimecres

    15.30 – 17.30 h

    13,27 €

    Elemental 3

    dimarts i dijous

    10 – 12 h

    37,40 €

    Suficiència 3

    dimarts i dijous

    18.15 – 20.15 h

    142,37 €

    Intermedi / Suficiència

    semipresencial (Parla.cat)

    90 €*

    Novetats:

    Curs de conversa: per guanyar fluïdesa i seguretat (20 h)

    dimecres

    9.30 – 11.30 h

    33,38 €

    Taller de lectura en veu alta: per aprendre a seduir amb la lectura en veu alta (4 h)

    8 i 22 d’abril

    19 – 21 h

    7,64 €

    Descomptes de fins al 70 % per a persones aturades, membres de famíla nombrosa o monoparental, jubilades o pensionistes o amb alguna disminució (excepte el curs semipresencial).

    Inscripcions

    Antics alumnes: 20 i 21 de març

    Nous alumnes: del 24 al 28 de març

    Proves de col·locació

    del 20 al 25 de març (cal concertar dia i hora)

    Horari

    De dilluns a divendres, de 9 a 14 h

    De dilluns a dijous, de 16 a 19 h

    Més informació: 977 69 90 78 o als webs www.cpnl.cat/cursos i també  www.cpnl.cat/tarragona.

    Article complet

  • Acord amb el Club d’Escacs Calafell

    OLYMPUS DIGITAL CAMERAEl passat 26 de febrer, el Club d’Escacs Calafell i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), a través de l’Oficina de Català, van signar un acord de col·laboració per a l’ús del català i la difusió del lèxic d’escacs.

    Concretament, les dues entitats es comprometen a difondre les respectives activitats entre els seus socis i usuaris. A més, el CPNL va lliurar un lot de llibres d’aprenentatge d’escacs en català i oferirà assessorament lingüístic gratuït. Per la seva banda, el Club d’Escacs Calafell inclourà el català en les seves activitats i difondrà la terminologia pròpia d’aquest esport.

    La durada de l’acord és d’un any.

    Article complet

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius