Arxiu per maig, 2014

  • El Mapa Fabra

    mapafabra_2Pompeu Fabra va ser un enginyer i filòleg català que es destacà com a establidor de la normativa moderna de la llengua catalana. Tal com toca, és present a la vida de molts ciutadans dels territoris de parla catalana: a la universitat, als transports públics, a la xarxa viària… Hi ha molts llocs que porten el seu nom.

    El MapaFabra és una iniciativa de la Generalitat que pretén recollir tots aquests llocs per visualitzar el gran reconeixement que el mestre té arreu del país.

    Calafell també li ha dedicat un espai! Sabeu on?: aquí.

    Article complet

  • Visita a la Ciutadella Ibèrica de Calafell

    OLYMPUS DIGITAL CAMERAAquest dissabte, 24 de maig, un grup d’alumnes de català dels cursos de Calafell vam visitar la Ciutadella Ibèrica. Gràcies a les explicacions de la guia, vam poder conèixer millor la vida i els costums dels ibers. La visita s’inclou dins de les activitats complementàries als cursos i gràcies a l’acord signat amb l’Organisme Autònom Patronat Fundació del Castell, que afavoreix el coneixement del patrimoni calafellenc entre els alumnes.

    Article complet

  • Les parelles lingüístiques continuen endavant

    OLYMPUS DIGITAL CAMERAAquesta setmana ha començat la tercera edició del curs acadèmic 2013/2014 del Voluntariat per la Llengua a Calafell. Aquesta vegada, són 12 parelles, 7 de les quals són noves. Aquestes parelles es trobaran una hora a la setmana fins al mes de juliol per practicar la conversa.

    Article complet

  • Alumnes del curs de conversa a Calafell Ràdio

    Aquest dimarts, 20 de maig, 3 alumnes del curs de conversa de Calafell han participat en la secció de català “Correctament” del programa L’aparador de Calafell Ràdio. La Patricia, la Valentina i la Francis han explicat la seva experiència com a aprenentes de català en el curs de conversa i altres cursos que han fet, i també han comentat les dificultats de parlar en català al carrer, per vergonya o per poca disponibilitat de la gent.

    Es pot escoltar el programa en aquest podcast (aproximadament, minut 44).OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Article complet

  • Videoconferència entre parelles lingüístiques de Calafell i de Roma

    Aquest dijous, 15 de maig, dues parelles lingüístiques de Calafell del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) han participat en una videoconferència amb alumnes de català de la Universitat de Roma “La Sapienza”. La conversa transmediterrània tenia el doble objectiu de crear espais de conversa per als aprenents de català calafellencs i romans, i a la vegada fer un intercanvi entre ambdues cultures.

    Els tres calafellencs han pogut conversar durant mitja hora llarga amb tres estudiants que han introduït el català dins dels seus estudis per tal de poder venir a treballar a Catalunya en un futur. La conversa ha girat a l’entorn de l’experiència i les motivacions d’aprendre català i de la gastronomia i el paisatge de Calafell, Barcelona, Roma i Itàlia en general.

    Aquesta és la segona trobada virtual que es fa entre calafellencs amb l’exterior. La primera es va produir el mes de març amb estudiants de Santiago de Xile.

    JTP_0301JTP_0308

    JTP_0306

    Article complet

  • 300 fets de llengua i els alumnes de Suficiència

    Imatge de la iniciativaAquesta setmana, els alumnes de Suficiència 3 han començat a jugar amb el joc 300 fets de llengua, una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que pretén divulgar de manera lúdica la història del català entre l’alumnat.

    Les parelles que destaquin en el joc podran participar el 13 de juny, a Barcelona, en una final, amb representants de tots els centres de normalització lingüística de Catalunya, de la qual sortiran els guanyadors. Aquest acte serà conduït per l’enigmista i escriptor Màrius Serra i el dissenyador de jocs Oriol Comas.

    Article complet

  • L’aplicació de la setmana

    L’App de la setmana és una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura per fer conèixer l’oferta d’aplicacions per a dispositius mòbils en català i fomentar-ne l’ús. D’aplicacions n’hi ha moltes, però una manera de descobrir-les és estar al cas de les recomanacions ens fan des d’aquesta pàgina.

    Aquesta setmana, iQUIOSC.cat, una aplicació amb la qual podràs consultar diaris, revistes, premsa comarcal i publicacions gratuïtes en català sota una plataforma única i independent.

    Si voleu estar al dia de totes les aplicacions (APP) per a tauletes i dispositius mòbils heu de visitar el web www.appsencatala.cat.

    Article complet

  • Vol ser voluntari per la llengua?

    Pots destinar una hora setmanal a xerrar amb un aprenent de català? Doncs ara és el moment, perquè comencem la tercera edició del curs del Voluntariat per la Llengua, un programa l’objectiu principal del qual és facilitar a les persones que estan aprenent català la pràctica d’aquesta llengua en contextos reals de forma relaxada, per tal que adquireixin la fluïdesa necessària perquè la puguin utilitzar amb seguretat. Per això necessitem persones voluntàries, persones majors d’edat que parlin català habitualment i que puguin comprometre’s a dedicar 10 hores, una hora per setmana, a conversar en català amb la persona assignada.

    Mira i escolta en aquests vídeos què expliquen els mateixos participants sobre la seva experiència dels cursos passats. Si t’hi vols afegir, posa’t en contacte amb nosaltres, al tel. 977 69 90 78.

    Article complet

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius