Arxiu per desembre, 2014

  • Nadal en català

    carta_reis_2013
    Aprofitant les festes de Nadal, l’Oficina de Català ha distribuït diversos materials de caire nadalenc.

    Concretament, ha repartit com de costum 1.500 cartes als reis entre les escoles i les llars d’infants del municipi perquè els més menuts puguin demanar els seus desitjos als reis. Les cartes també es podran obtenir als Matins a la plaça, una sèrie d’activitats i tallers que l’Ajuntament organitza aquestes festes pels carrers i les places de Calafell.

    A més, també s’han visitat les botigues de joguines del municipi perquè col·laboressin amb la campanya “I tu, jugues en català”. Es tracta de promoure la visibilitat i el consum del joguines en català (consulteu el catàleg de jocs en català). Concretament, s’han adherit a la campanya els establiments Joguines Llorens, Ralet Ralet i Almacenes Calafell. 4

    I per passar un Nadal plenament en català, es pot visitar la pàgina www.cpnl.cat/nadal/, on hi ha un recull de nadales, refranys, tradicions, models de felicitacions i molts jocs en línia en català. També es poden descarregar les cartes als reis i els catàlegs de jocs en català.

    Bon Nadal!!

    Article complet

  • Xerrada entre alumnes de català de Calafell i Leipzig

    LeipzigAhir  dilluns, 15 de desembre, va tenir lloc la segona videoconferència del curs amb alumnes de català de tot el món. En aquesta ocasió, un voluntari i una alumna de Calafell van conversar durant prop d’una hora amb 4 estudiants de català de la Universitat de Leipzig (Alemanya). Després de les oportunes presentacions personals, els participants van parlar tant de Calafell com de Leipzig i van explicar-se les mútues aficions. Els catalans també van interessar-se pels motius pels quals els estudiants alemanys s’interessaven per aprendre català.

    Les videoconferències amb universitats del món forma part del projecte de l’Oficina de Català per motivar alumnes i parelles lingüístiques a aprendre i millorar el català, i a la vegada per conèixer altres cultures. Aquesta s’afegeix a la de París que es va fer el mes de novembre.

    Article complet

  • Ja estan a apunt els cursos de català de gener a març

    …per aprendre a parlar

    Bàsic 1 dilluns i dimecres 17.45 – 20 h
    Bàsic 2 dilluns i dimecres 10 – 12.15 h
    dimarts i dijous 15.15 –17.30 h

    …per aprendre a escriure’l

    Intermedi 2 dilluns i dimecres 15.15 –17.30 h 49,46 €

    …per repassar l’ortografia

    Reforç d’ortografia (20 h) dijous 10-12 h 33,38 €

    …per aprendre des de casa

    cursos semipresencials Elemental 1 i 2, Intermedi 1, 2 i 3 i Suficiència 1, 2 i 3

    …per aprendre a redactar

    La redacció pas a pas. Taller pràctic d’elaboració de textos (20 h) dimarts 10-12 h 33,38 €

    …per practicar la conversa

    Grup de conversa en catalàOrganitzat per la CAL (Projecte Xerrem: www.cal.cat) divendres 17.30 – 19 h gratuït

    …per aprendre a comunicar-se amb eficàcia

    C2 (antic D) dimarts i dijous 17.30-20.30 h 312,33 €*

    *Curs exempt de reducció.

    Per poder-se inscriure cal acreditar el coneixement necessari amb un certificat homologat o cal fer una prova de col·locació.

    Informació, inscripcions i proves de col·locació fins al 23 de desembre

    Oficina de Català de Calafell

    Cal Bolavà – av. Generalitat, 1

    977 699 078 – calafell@cpnl.cat

    de dilluns a dijous, de  9 a 14 h i de 16 a 19 h

    Article complet

  • Nou lliurament de materials per a l’Espai del Català de la Biblioteca

    20141204_121757El dijous 4 de desembre l’Oficina de Calafell del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) va lliurar un nou lot de llibres per dipositar-lo a l’Espai del Català de la Biblioteca Ventura Gassol.

    Amb aquesta cessió s’amplien els recursos d’aprenentatge del català amb la inclusió de llibres de nivells bàsic i intermedi.

    L’Espai del Català és un racó de la Biblioteca que reuneix tots els materials d’aprenentatge de català del seu fons. D’aquesta manera, les persones interessades a aprendre català de manera autònoma tenen al seu abast en un sol espai materials essencials, com manuals, gramàtiques, diccionaris bilingües i de definicions, llibres de verbs, llibres d’exercicis, llibres amb models d’exàmens, etc.

     

    La iniciativa neix de l’acord de col·laboració firmat el 2013 entre la Biblioteca i el CPNL.

    Article complet

  • Visita al castell de Calafell

    El dimecres 3 de desembre, acabats els cursos, 15 alumnes del nivell B1 van fer una visita guiada al castell de Calafell, el bressol de de la població actual. A banda de gaudir de les vistes, vam conèixer com va néixer i va créixer el castell, on s’amagava la població dels atacs pirates, per a què servia el comunidor, qui era la Pepa Barretines i un munt de detalls més de la història local. Al final, vam poder brindar amb cava per un Bon Nadal.

    La visita es va fer gràcies a l’acord de col·laboració amb l’OAM Fundació Castell de Calafell.

    Article complet

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius