Aquest mes d’octubre han començat a caminar a Calafell 17 noves parelles del programa del Voluntariat per la Llengua (VxL), organitzat pel Consorci per a la Normalització Lingüística. Cada parella, formada per un aprenent de català i una persona voluntària, queden una hora a la setmana durant deu setmanes per practicar el català oral. Algunes d’aquestes parelles s’agrupen als punts de trobada, que són el Centre Cívic Cinema Iris i la Biblioteca Ventura Gassol, per fer tertúlia i practicar en grup; d’altres practiquen la conversa fent un cafè, passejant, comprant, etc.
El programa admet noves incorporacions en tot moment, tant d’aprenents com de voluntaris. Per apuntar-s’hi cal acudir a l’Oficina de Català de Calafell, situada a Cal Bolavà (av. Generalitat, 1), trucar al telèfon 977 699 078 o inscriure’s al web www.vxl.cat.
Article complet
- 19 OCTUBRE
2016
- Lluís
- General
Ja han començat les projeccions del CINC, cicle infantil de cinema en català, a diverses poblacions de Catalunya. Al Vendrell, les projeccions tenen lloc cada dissabte, a les 16.15 h, al cinema Ocine del polígon les Mates del Vendrell. Les pel·lícules que es podran veure a partir de dissabte són Kung Fu Panda 3 (22 d’octubre), Angry Birds. La pel·lícula (29 d’octubre), Buscant la Dory (5 de novembre) i Ice Age. El gran cataclisme (12 de novembre). Un dels detalls importants és el preu: 4,20 euros. Una bona oportunitat!!
Podeu consultar més informació sobre el CINC i sobre la cartellera de cinema en català en general aquí.
Article complet
- 13 OCTUBRE
2016
- Lluís
- General
- Cursos
Ja fa anys que des del portal de la Generalitat es podia accedit a un lloc per poder fer dictats en català, però l’actualització que se n’ha fet ara és absolutament genial. Es tracta dels Dictats en línia, una col·lecció de dictats autocorrectius dels nivells elemental, intermedi, suficiència i superior.
De cada nivell, es pot treballar un aspecte concret (per exemple, accents, o la B/V, etc.) o fer dictats generals. Un cop escollit el dictat, es pot escoltar tot seguit, per fer-se’n una idea, o en versió lenta, per escriure (a mà o directament al web amb el teclat de l’ordinador). I quan s’ha acabat, es pot autocorregir amb la solució, amb l’avantatge que, a més, hi ha comentaris ortogràfics o gramaticals de determinats punts conflictius.
Una eina molt útil per repassar o aprendre de forma motivadora.
Article complet