Arxiu per febrer, 2018

  • Dia Internacional de la Llengua Materna a Calafell

    Els alumnes de tots els cursos de català de Calafell han celebrat el Dia Internacional de la Llengua Materna a l’aula.

    El fil conductor ha estat una activitat oral en què cada alumne ha parlat de la seva llengua, n’ha explicat algunes peculiaritats i ha ensenyat a dir i a escriure algunes expressions com ara hola, adeu, gràcies a la resta de companys.

    Amb aquesta activitat, tots els estudiants han tingut l’oportunitat d’escoltar i conèixer llengües com l’holandès, el basc, el portuguès, el rus, el francès, l’àrab, l’urdú, el suec, l’italià, l’alemany, l’anglès, el castellà, etc.

    Per reflectir el que cada grup ha treballat a l’aula, els estudiants han fet un mural amb construccions escrites en les seves llengües. D’aquesta manera, tothom pot aprendre algunes expressions bàsiques d’altres idiomes.

     

    Article complet

  • Els alumnes de nivell Intermedi 2 de Calafell reten homenatge a Pompeu Fabra

    En commemoració del 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra (Vila de Gràcia, Barcelona, 20 de febrer de 1868 – Prada de Conflent, 25 de desembre de 1948), els alumnes del nivell Intermedi 2 de Calafell han fet un dictat a l’aula sobre la vida i l’obra d’aquest important personatge de la cultura catalana.

    L’autora del dictat és l’escriptoria Sònia Moll i podreu trobar-lo a Dictats en línia, una web de la Generalitat de Catalunya per practicar la llengua catalana fent dictats.

    És una activitat que hem fet avui, 20 de febrer, a tots els cursos del Consorci per a la Normalintazació Lingüística.

    Article complet

  • Reportatge de Calafell.tv de la visita dels alumnes de català a l’Ajuntament

    Ja podeu veure el reportatge de la visita que els alumnes de català de nivell intermedi 2 van fer la setmana passada a l’Ajuntament de Calafell com a activitat complementària al curs.

    Va ser una activitat molt enriquidora, ja que els va servir com a pràctica de comprensió i expressió oral. L’alcalde, Ramon Ferré, i l’historiador i arqueòleg, Josep Pou, els van acompanyar en el recorregut amb explicacions molt detallades sobre la història de l’edifici, del Consistori i de l’organització municipal.

    Ara, els estudiants continuen treballant a l’aula en diferents tasques d’expressió escrita i oral: dissenyen una campanya de conscienciació ciutadana, redacten un fullet publicitari, preparen una falca radiofònica, un ple, una acta de reunió, etc.

    Article complet

  • Torna el CINC (Cinema Infantil en Català)

    Aquest cap de setmana torna el CINC, cicle infantil de cinema en català, a diverses poblacions de Catalunya. Al Vendrell, les projeccions tenen lloc cada dissabte, a les 16.15 h, al cinema Ocine del polígon les Mates del Vendrell. Les pel·lícules que es podran veure a partir de dissabte són La LEGO ninjago (17 de febrer), Tadeu Jones 2. El secret del rei Mides (24 de febrer) Operació Cacauet 2. Missió: salvar el parc (3 de març), Paddington 2 (10 de març) i La colla de la selva (17 de març). Un dels detalls importants és el preu: 4,20 euros per a tothom (petits i grans). Una bona oportunitat!!

    Podeu consultar més informació sobre el CINC i sobre la cartellera de cinema en català en general aquí.

    Article complet

  • Els alumnes de català visiten l’Ajuntament de Calafell

    Avui, 7 de febrer, els alumnes de nivell Intermedi 2 de català han sortit de l’aula per gaudir d’una visita guiada a l’Ajuntament de Calafell, a càrrec de l’alcalde Ramon Ferré i del tècnic de patrimoni Josep Pou.

    Durant l’activitat, els assistents han pogut conèixer la història de l’edifici i de la institució municipal. També s’han fet una idea de com treballa i s’organitza el Consistori de Calafell; han visitat les tres plantes de l’edifici i, asseguts a la sala de plens, han pogut conversar amb l’alcalde i fer-li una sèrie de preguntes i suggeriments que havien preparat.

    Arran de la visita, els alumnes faran un treball a l’aula sobre com seria el seu municipi ideal en el qual podran posar en pràctica les quatre habilitats lingüístiques que es treballen als cursos de català per a adults: la comprensió oral, la comprensió escrita, l’expressió oral i l’expressió escrita.

    Aquesta activitat és complementària als cursos i permet practicar la llengua en una situació real que apropa els assistents al coneixement de la societat catalana: entra en un dels objectius fonamentals del Consorci per a la Normalització Lingüística de donar a conèixer la llengua i la cultura del país.

     

    Article complet

  • Convocatòria per obtenir els certificats de català

    Fins al dia 14 de febrer teniu temps per presentar-vos a les proves de català de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) de la Generalitat de Catalunya. La superació d’aquestes proves permet obtenir els certificats oficials de coneixement de llengua catalana: bàsic, elemental, intermedi, suficiència i superior.

    La sol·licitud es pot presentar per Internet (a l’apartat Tràmits de Gencat.cat) o presencialment a les oficines de la DGPL. Les proves es desenvoluparan entre el 12 de maig i el 16 de juny.

    Per a més informació feu clic aquí.

     

     

    Article complet

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius