Arxiu per març, 2018

  • Minirecital poètic a Calafell Ràdio

    En motiu del Dia Mundial de la Poesia, tres alumnes dels cursos de català han anat a Calafell Ràdio a recitar poesia dins la secció de català que fa cada dimarts el Lluís Tetas al magazín matinal conduït per Kelly Kimberly i Xavier Sanjuan.

    La Cristina Gómez ha llegit en català “La poesia” de Marc Granell, que és el poema escollit per la Institució de les Lletres Catalanes per commemorar el Dia Mundial de la Poesia d’enguany; el Marco Antonio ha recitat en castellà “Decir, hacer” d’Octavio Paz, que justament també parla de poesia, i l’Aziz ha recitat un poema en àrab de Mahmud Darwish dedicat a totes les mares. Si us ho heu perdut, podeu escoltar-los aquí (Calafell Ràdio a la carta).

    Aquests poemes ja van ser llegits a la festa que vam fer dimecres 14 de març als jardins de Cal Bolavà.

     

    Article complet

  • Els jardins de Cal Bolavà s’omplen de poesia

    Ahir, 14 de març, els alumnes dels cursos de català van celebrar el final de trimestre llegint poesia.

    El Dia Mundial de la Poesia és dimecres 21 de març, però, com que la setmana que ve no hi ha classe, des de l’Oficina de Català de Calafell, vam decidir avançar la festa una setmana i ahir els jardins de Cal Bolavà es van omplir de recitals poètics.

    L’acte es va dividir en tres blocs. En el primer, els alumnes van llegir “La poesia” del poeta valencià Marc Granell −proposada per la Institució de les Lletres Catalanes− en deu llengües diferents: català, castellà, asturià, eusquera, àrab, francès, neerlandès, anglès, italià i kabil. En el segon, alguns alumnes i voluntaris per la llengua van recitar poemes en català de Montserrat Abelló i de Josep Palau i Fabre, ja que aquest any celebrem els 100 anys del naixement d’aquests dos poetes. I, en el tercer, altres alumnes van voler participar recitant poemes que havien escollit ells mateixos com ara “Decir, hacer”, d’Octavio Paz, o “A la meva mare”, de Mahmud Darwish.

    L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, va cloure l’acte i va animar als participants a continuar estudiant català i a omplir Calafell de cultura.

    Article complet

  • Trobada d’alumnes del Vendrell i Calafell

    Els alumnes de nivell Intermedi 2 de Calafell són rebuts pels seus homòlegs del Vendrell i els fan una ruta guiada per les portes de vila.

    La trobada és la torna de la visita que van fer els alumnes d’Intermedi 2 del Vendrell a la Platja de Calafell el passat 29 de novembre. En aquella ocasió, els calafellencs els van preparar una ruta per conèixer la història del barri marítim. En aquesta ocasió, els alumnes del Vendrell van explicar la ubicació i la història de les portes de l’antiga muralla del Vendrell, i ho van fer com una gimcana, per grups. La trobada representava la tasca final de tota una sèrie d’activitats d’aula.

    La sorpresa final va ser una berenar a la Biblioteca Terra Baixa.

     

    Article complet

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius