• Intercanvi amb alumnes de català de Belgrad

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  L’Aziz, l’Iris i la Miryam, i la Katarina, la Ikonija, la Dunja i la Jelena

  Aquest dilluns, 23 de novembre, tres alumnes de català de Calafell han conversat durant vora mitja hora amb quatre alumnes de català de la Universitat de Belgrad (Sèrbia). Després de les presentacions, els calafellencs han pogut comprovar el bon nivell de català que tenien les estudiants sèrbies i han preguntat per les seves motivacions per aprendre el català. També s’han explicat com són Calafell i Belgrad, a més de les dificultats respectives que tenen per aprendre l’idioma.

  La trobada virtual, realitzada per videoconferència, forma part d’un projecte d’intercanvi entre alumnes de català de Calafell i alumnes de tot el món. Fins ara, s’han fet amb Santiago de Xile, Roma, Leipzig, París, Heidelberg i Columbus (Ohio, EUA), sempre amb una valoració molt alta per part de tots els participants.

  Article complet

 • Pràctiques lingüístiques als comerços de Calafell

  20150528_111444A partir d’aquesta setmana els alumnes dels cursos de català de Calafell començaran les pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors. Els alumnes han de visitar algun dels 49 establiments del municipi per comprar o fer ús d’algun servei en català. Es tracta que posin en pràctica els coneixements adquirits a classe en situacions comunicatives reals: saludar, demanar el que es vol comprar, pagar, acomiadar-se… D’aquesta manera es pretén que guanyin confiança i vagin incorporant el català en la seva rutina diària.

  Els 49 establiments col·laboradors, distribuïts en els 3 nuclis de Calafell, estan compromesos a atendre en català les persones que l’utilitzin encara que ho facin amb dificultat. Per tant, tenen un paper molt important i de gran responsabilitat social en la integració lingüística dels nouvinguts.

  Article complet

 • Trobada virtual amb estudiants de català d’Ohio

  20151029_151430El dijous 29 d’octubre unes alumnes del curs Suficiència 1 i Intermedi 1 de Calafell van poder parlar per videoconferència  amb uns alumnes de català de la Universitat de Estatal d’Ohio (EUA). Així van viure l’experiència:

  L’experiència d’avui dijous 29 d’octubre ha estat molt enriquidora per mi, una videoconferència amb la Universitat de Columbus (Ohio), amb els alumnes de català, a l’ altre costat de món i en directe. Hem intercanviat preguntes i descripcions, tant de Calafell com de les seves ciutats, i hem parlat de la seva vida quotidiana.

  He observat que tots tenien molt present la ciutat de Barcelona, interessats a venir a conèixer-la o manifesten el seu acolliment, quan varen venir. Per això i també perquè volien ampliar el coneixement de llengües en general. Eren més joves que nosaltres, i es veia la curiositat d’ells i la nostra de saber el perquè de l’estudi del català.

  M’ha agradat l’activitat, i es podria seguir viatjant per poder descobrir  per què s’interessen per la nostra llengua.

  Karme Espart

  —————————————–

  La videoconferència ha estat molt interessant. Hem parlat amb un petit grup de gent de diferents llocs dels Estats Units d’Amèrica, estudiants de català a la universitat de Columbus, a l’estat d’Ohio. El seu nivell encara és baix, però tenen moltes ganes d’aprendre per diferents motius.  Ens han explicat com és la seva ciutat, les botigues, la geografia, el temps… i nosaltres hem fet el mateix amb Calafell.

  M’ha agradat l’experiència de parlar en català amb gent que viu tan lluny d’aquí i espero tornar-la a repetir.

  Laura Escudero

   —————————————–

  La conversa va ser molt agradable i interessant, fins i tot es va fer curta. Vam intercanviar costums, cultura i desitjos de tots nosaltres.

  Carme Ibañez

  —————————————–

  I aquesta és la ressenya que va sortir al web de la Universitat Estatal d’Ohio.

  Article complet

 • Dos alumnes de català parlen per la ràdio

  20151026_092913Aquest dilluns dos alumnes de català de nivell B1, el Fernando i la Vileika, han participat a la secció sobre noms de carrers i llengua que es fa cada dilluns a Calafell Ràdio. Han pogut demostrar públicament (i amb bona nota) el que han après durant el mes que fa que estudien català: s’han presentat, han donat informació personal, han saludat els seus companys de curs i fins i tot han explicat coses del seu país.

  Precisament, la seva visita ha estat l’excusa per parlar de tres carrers més de Calafell, concretament dels carrers de Xile, Panamà i Brasil, i de fer comentaris d’ortografia i gramàtica a partir dels noms de carrers.

  Podeu escoltar-ho fent clic aquí (min. 33) i podeu recuperar tots els programes a la secció del nostre blog corresponent.

  Article complet

 • Torna el CINC, cinema infantil en català al Vendrell

  cincJa han començat les projeccions del CINC, cicle infantil de cinema en català, a diverses poblacions de Catalunya. Al Vendrell, les projeccions tenen lloc cada dissabte, a les 16.15 h, al cinema Ocine del polígon les Mates del Vendrell. Les pel·lícules que es podran veure a partir de dissabte són La casa màgica (24 d’octubre), Del revés (31 d’octubre) i Atrapa la bandera (7 de novembre). Un dels detalls importants és el preu: 4,20 euros. Una bona oportunitat!!

  Podeu consultar més informació sobre el CINC i sobre la cartellera de cinema en català en general aquí.

  Article complet

 • Comença la temporada a Calafell Ràdio

  20150615_093630Com cada setembre, l’Oficina de Català del CPNL ha reprès la col·laboració setmanal amb l’emissora local Calafell Ràdio. Aquest any es manté la secció Noms de carrers dins de l’espai Calafell Matí, que s’emet cada dilluns de 2/4 de 10 a les 10 del matí. A la secció es comenten noms de carrers des del punt de vista lingüístic (origen del nom, significat, refranys…) i des del punt de vista històric (data del bateig, altres noms del carrer, etc.).

  De tant en tant, també es preveu que hi participin alumnes dels nostres cursos de català i participants de les activitats culturals complementàries perquè expliquin la seva experiència.

  Des d’aquest mateix blog hi ha els enllaços al web a la carta de Calafell Ràdio per poder tornar a escoltar els programes emesos.

  Article complet

 • Bones vacances!

  vacances2010El curs 2014/2015 s’ha acabat. Tot i que encara queda molt lluny, al marge d’aquest blog teniu l’oferta de cursos i les dades d’inscripció per al curs que ve. També hi ha la novetat de poder fer una preinscripció i concertar hora per fer la prova de col·locació. Finalment, si voleu saber l’oferta de cursos d’altres localitats, podeu anar al cercador de cursos del web del CPNL.

  Que passeu un bon estiu!

  Article complet

 • Final del taller d’ortografia

  caçadors de faltesAhir dimecres va acabar el Taller de reforç d’ortografia que s’ha fet de manera intensiva aquest mes de juliol, amb vuit alumnes. S’han repassat les regles d’ortografia des d’un punt de vista pràctic i s’han donat eines i recursos per evitar de fer faltes. Al llarg del taller, també s’ha fet un pòster digital on els mateixos alumnes penjaven fotografies de cartells del carrer amb alguna falta.

  Article complet

 • S’acaba l’espai “Noms de carrers” a Calafell Ràdio

  20150615_093630“Noms de carrers” és un espai que s’ha emès cada dilluns, entre 2/4 de 10 i les 10 del matí, al programa “L’Aparador” de Calafell Ràdio, conduït per Mireia Romaguera. Durant els 9 mesos en antena, s’han fet 34 programes i s’ha parlat de més de 100 carrers de Calafell. De cada carrer s’explicava l’origen i el significat del nom, i altres informacions lingüístiques (d’ortografia, de gramàtica, curiositats…). També es feia un repàs a anècdotes i història del carrer.

  Tots els programes es poden escoltar a la carta a la pestanya d’aquest mateix blog “Programes de ràdio” > “Noms de carrers“.

  Article complet

 • El Racó de lectura acaba el curs amb 80 préstecs

  Imatge dels llibres llegitsEl Racó de lectura és un espai físic a les aules amb llibres de lectura fàcil i d’altres de generals a disposició dels alumnes dels cursos de català. La lectura de llibres en català és molt recomanable per als estudiants per aprendre vocabulari i familiaritzar-se amb les estructures de la llengua.

  Però també existeix el seu paral·lel virtual, un espai al nostre blog, on els alumnes poden deixar els comentaris dels llibres que han llegit. Durant aquest curs 2014/2015 s’han fet 80 préstecs i aquest ha estat el Rànquing de llibres més llegits.

  Article complet