• Any Llull

  Aquest 2016 es commemora el 700 aniversari de la mort de Ramon Llull, l’autor més universal de la cultura catalana. El Consorci per a la Normalització Lingüística, a través de l’Oficina de Català s’hi adherit  i al llarg d’aquest trimestre farà diverses activitats per donar a conèixer la vida i l’obra d’aquest persimatge-lliureonatge.

   

   

  Article complet

 • Comença la temporada del català a Calafell Ràdio

  micro radioAvui dimarts ha començat una altra temporada la col·laboració del CPNL a Calafell Ràdio. Es tracta d’un espai en què, a partir d’una cançó en català, es comentaran l’origen i el significat de frases fetes, locucions, refranys, paraules, etc., amb la voluntat tant d’ampliar el nostre coneixement de la llengua catalana com de procurar de fer-la servir correctament.

  Cada dia també es presentaran webs i apps interessants i útils, a més de notícies del CPNL i relacionades amb la llengua catalana.

  El contingut de cada programa el podreu trobar en aquest mateix blog, a la pestanya “Programes de ràdio“, des d’on es podrà accedir als podcasts i a la llista de cançons.

  Article complet

 • Les inscripcions dels cursos de català en marxa!

   

  Ja ha arribat el setembre i amb ell les inscripcions als cursos de català de Calafell.

  Vine a informar-te de l’oferta de cursos d’aquest trimestre!

  Tenim cursos per aprendre a parlar, a escriure, per repassar i per practicar la conversa.

  Ens trobareu de dilluns a dijous de 10 a 14 h , dimarts, 13 de setembre de 16 a 19 h i a partir del 19 de setembre de 10 a 14 h i de 16 a 19 h.

  Per més informació truqueu al 977 69 90 78, veniu a Cal Bolavà- av. Generalitat, 1 o  entreu al  web.

   

  200x200

  Article complet

 • Audiovisual de les activitats 2015-2016

  Aquí us presentem un vídeo amb les activitats que hem fet aquest curs dins i fora de l’aula. Cliqueu la foto per veure’l!

   

   

   

  Article complet

 • El Racó de lectura dobla el nombre de llibres prestats

  Imatge dels llibres llegitsUn total de 172 préstecs de llibres del Racó de lectura són els que s’han comptabilitzat al llarg del curs 2015-2016. Durant el primer trimestre s’han llegit 71 llibres, el segon 63 i el tercer 38.

  Un cop llegit el llibre, es demana als alumnes que en facin una breu ressenya a l’espai corresponent del blog dels cursos de català.

  El Racó de lectura és una petita biblioteca de llibres en català classificats per nivells d’aprenentatge instal·lada a les aules. Els alumnes poden emportar-se’ls a casa en préstec i fer, a més, les activitats de comprensió lectora que molts dels llibres contenen.

  La lectura de llibres en català és molt recomanable per als estudiants per aprendre vocabulari i familiaritzar-se amb les estructures de la llengua.

  Article complet

 • Cloenda dels cursos de català

  Divendres, 17 de juny, es va fer a Cal Bolavà la cloenda dels cursos de català i del voluntariat per la llengua. L’acte, que s’emmarcava dins la cloenda de tots els cursos de la Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Calafell (anglès, castellà, adults, art, etc.), va consistir en el lliurament d’obsequis per als voluntaris i aprenents de l’any escolar i, com és costum, es va lliurar el premi al lector més voraç, la persona que ha agafat en préstec més llibres de la nostra biblioteca i que ha participat més al Racó de lectura d’aquest blog.

  Vam comptar amb la presència de l’alcalde de Calafell, Sr. Ramon Ferrer, i de la regidora d’Ensenyament, Sra. M. Lluïsa Llastra. Per acabar l’acte, es va poder visualitzar un audiovisual amb imatges de totes les activitats del curs (classes, activitats culturals, sortides culturals…).

  Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

  Article complet

 • S’acaba la 2a temporada de la secció “Noms de carrers” a Calafell Ràdio

  20150615_093630“Noms de carrers” és un espai que s’ha emès cada dilluns, entre 2/4 de 10 i les 10 del matí, al programa “Calafell Matí” de Calafell Ràdio, conduït per Mireia Romaguera. Durant els 10 mesos en antena, l’Oficina de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística ha produït 32 programes. De cada carrer s’explicava l’origen i el significat del nom, i altres informacions lingüístiques (d’ortografia, de gramàtica, curiositats…). També es feia un repàs a anècdotes i història del carrer. En algunes ocasions, alguns alumnes dels cursos de català ens han acompanyat per explicar la seva experiència a les aules.

  A més la secció començava cada dia amb una pista musical, relacionada amb el carrer o els carrers de cada programa. Tots els temes musicals estan recopilats a la llista de reproducció Els carrers de Calafell 2015 d’Spotify .

  Tots els programes es poden escoltar a la carta a la pestanya d’aquest mateix blog “Programes de ràdio” > “Noms de carrers“.

  Article complet

 • Videoconferència amb alumnes de català de Freiburg

  Dilluns dos alumnes de català de Calafell dels cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística van poder conversar durant prop d’una hora amb dues alumnes de català de la Universitat de Freiburg (Alemanya) i la seva professora. Com en altres ocasions (en què s’ha conversat amb estudiants de Roma, Santiago de Xile, Belgrad, Ohio, Heidelberg, etc.), la conversa ha girat a l’entorn de les motivacions per aprendre català i a descriure els pobles/ciutats respectius.

  A més de la pràctica de català oral (molts necessària per als estudiants de nivells bàsic i elemental), l’activitat està molt ben valorada per part de tots alumnes ja que és una oportunitat de conèixer altres paisatges i altres cultures.

  20160530_171943 WP_20160530_17_21_08_Pro 1

  Article complet

 • Primer Dictat en català

  Aprofitant la Jornada de Portes Obertes de Cal Bolavà, dissabte, 16 d’abril, l’Oficina de Català del CPNL va aprofitar per difondre els cursos de català amb un dictat popular en català. Els participants es van dividir en dues categories, infantil i juvenil/sènior. En el primer cas es van dictar 10 paraules; en el segon, un fragment d’un text de Manuel de Pedrolo. Els guanyadors van ser Aida Eloisa Gutiérrez Sant i Júlia Crespín Esteve, respectivament, i van rebre un lot de productes de marxandatge de Turisme Calafell.

  Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

  Article complet

 • Celebrem el Dia Mundial de la Poesia

  25881483015_a4e9e9ceba_zEl dijous 17 de març un bon grup d’alumnes de català i voluntaris ens vam reunir a la Casa Barral per celebrar el Dia Mundial de la Poesia, que s’esqueia el 21 de març. L’acte va consistir en una visita guiada a la Casa Barral, gràcies a l’acord amb Calafell Històric, i, posteriorment, davant mateix de la Casa Barral es van llegir diversos poemes. Concretament, es va llegir un poema d’Olga Xirinacs, compost expressament per a l’ocasió, en català, castellà, italià, romanès, francès, portuguès, xinès, rus i àrab. I també es van llegir poemes de poetes calafellenques amb obra publicada: Montse Solé, Carme Urgell, Maica Duaigües i Carme Espart.

  Podeu veure el reportatge fotogràfic, gràcies a Jordi Targa.

  Article complet