• XXV Concurs de cartes d’amor

   

  Enguany és any de celebració: el Concurs de cartes d’amor, que convoca l’Ajuntament de Calafell arriba a la 25a edició! Tot un èxit! Si hi voleu participar, podeu escriure una carta (d’una extensió màxima de 2 fulls) que expressi l’amor, en qualsevol de les variants (s’exclouen poemes i altres gèneres literaris). La data límit de lliurament és el 9 de març del 2018.

  Aquí teniu totes les bases: Concurs de Cartes Romàntiques 2018

   

   

   

  Article complet

 • I tu, jugues en català?

  Ara que s’acosta l’època forta en la venda de joguines, convé recordar que aquest és un sector on també podem trobar productes en llengua catalana i que tots tenim una certa responsabilitat a fomentar-ne el consum i a difondre’ls tant com puguem.

  És per aquest motiu que us presentem aquest conjunt de recursos:

  • Si el que voleu és buscar un joc o una joguina en català, premeu aquí.
  • En aquest altre enllaç, trobareu una aplicació per a mòbils, tant per a Android com per a iOS, que us facilitarà molt la feina a l’hora de cercar jocs.
  • Si el que voleu són jocs en línia o un recull de webs per jugar, aquest enllaç us serà molt útil.

  I també us fem saber que a Calafell també trobareu aquestes botigues amb jocs i joguines en català.

  Si el que necessiteu és fer una bona llista, aquí teniu la carta a S. M. Els Reis d’Orient.

  Finalment, us deixem aquestes fotos del curs Bàsic 2, que han jugat a classe!

  Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

  A jugar, i en català!

   

   

   

  Article complet

 • Els alumnes visiten la Ciutadella Ibèrica

  Avui, 5 de desembre, alguns dels alumnes dels cursos de català han fet una visita guiada a la Ciutadella Ibèrica. Aquesta activitat, que s’inclou dins del programa de Llengua, cultura i cohesió del Consorci per a la Normalització Lingüística, a través de l’Oficina de Català de Calafell, ha estat possible gràcies a l’Organisme Autònom Municipal Fundació Castell de Calafell.

   

  Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

  Article complet

 • Un tomb per la història de la platja de Calafell

  Els alumnes de nivell Intermedi 1 de l’Oficina de Català de Calafell han organitzat una ruta per a un grup d’alumnes (també d’Intermedi 1) de l’Oficina de Català del Vendrell. “Fem un tomb per la història de la platja de Calafell” -títol amb què han batejat la ruta- comença al Sanatori Marítim de Sant Joan de Déu i acaba a l’Hotel Miramar. Més d’una hora i mitja de ruta amb 12 parades en què els estudiants han anat explicant la història recent del nucli de la Platja: des de les nombroses transformacions que hi ha hagut fins a la història de les botigues de pescadors i d’edificis emblemàtics com el Sanatori, el Museu Casa Barral i la Confraria de Pescadors.

  Després han fet algunes dinàmiques per conèixer més els companys de l’altre grup i han aprofitat per fer tertúlia en català. El trimestre que ve s’intercanviaran els papers i els alumnes de Calafell aniran a fer un recorregut pel Vendrell.

  Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

  Els estudiants han valorat aquesta activitat -que ha durant cinc sessions- com una gran experiència, ja que han pogut treballar totes les habilitats lingüístiques (escoltar, llegir, escriure i parlar) en una situació i en un entorn reals, fet que ha ajudat a augmentar la implicació i la motivació de l’alumnat.

  Article complet

 • Els alumnes de nivell Intermedi 1 visiten la Confraria de Pescadors de Calafell

  Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

  Els alumnes de nivell Intermedi 1 de Calafell han gaudit d’una visita guiada a la Confraria de Pescadors que els ajudarà a treballar la unitat “Fem un tomb per la platja de Calafell” que estan treballant a l’aula i que consisteix a elaborar una ruta per als alumnes dels cursos del Vendrell.

  Gràcies a les explicacions del personal del Calafell Històric de l’Ajuntament de Calafell, els estudiants han pogut endinsar-se en la història del Calafell pescador: han pogut conèixer les feines de mar i les feines de terra, com i on vivien els pescadors, com era el passeig marítim fa 70 anys, quins canvis ha patit la costa daurada, quin argot i frases fetes feien servir els pescadors…

  Ha estat una activitat molt enriquidora que ha permès als aprenents practicar la llengua catalana en una situació real i que els ha apropat al coneixement de la societat catalana i de la història de la població on viuen.

  Article complet

 • Tret de sortida del concurs “I tu, jugues en català?”

  Ahir, 1 de novembre, es va donar el tret de sortida del segon concurs fotogràfic I tu, jugues en català?, que enguany es fa a través de la xarxa social Instagram. Aquest concurs s’allargarà fins al 15 de novembre de 2017.

  Què cal fer per participar-hi i guanyar alguns dels premis que hi ha en joc?

  1. Fer una fotografia que relacioni el joc i la llengua catalana.
  2. Penjar la fotografia a Instagram amb l’etiqueta #jugacpnl. Totes les fotografies s’han de descriure amb una paraula o frase.

  Necessites alguna idea? Aquí trobaràs les fotografies guanyadores de la primera edició.

  Cal tenir en compte que:

  1. Les fotografies han de ser d’autoria pròpia.
  2. Cada participant podrà presentar tantes fotografies com vulgui.
  3. Les fotografies poden tenir els filtres propis d’Instagram.
  4. El perfil on es publiquin les fotografies ha de ser públic (obert, no privat).

  El programa I tu, jugues en català? té com a objectiu donar a conèixer i facilitar l’oferta de jocs i joguines en catalàfomentar-ne l’ús entre els ciutadans, fer créixer el nombre de jocs i joguines en català presents als comerços i fer-los ben visibles.

  Si necessites més informació, pots visitar el  web del concurs.

   

   

   

   

  Article complet

 • Engeguen tres grups de conversa en català a Calafell

  Aquest mes d’octubre han començat tres grups de tertúlies en català en diferents punts del municipi de Calafell.

  Les tertúlies són conduïdes per voluntaris i van adreçades als participants del Voluntariat per la Llengua, a alumnes dels cursos de català i a tothom qui vulgui millorar la fluïdesa i perdre la vergonya de parlar en català.

  Els dimarts, de 10 a 11.30 h, al Centre Cívic Cinema Iris

  amb el voluntari Joan Pérez

  Els dimecres, de 12 a 13 h, a l’edifici de vidre de Cal Bolavà

  amb la voluntària Laura Rull

  Els divendres, de 10 a 11.30 h, a la Biblioteca Ventura Gassol

  amb el voluntari Víctor Artigot

  L’activitat és gratuïta però cal inscriure-s’hi prèviament a l’Oficina de Català de Calafell (Av. Generalitat, 1 977 699 078).

  Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

  Article complet

 • Torna el CINC, cinema infantil en català al Vendrell

  Ja han començat les projeccions del CINC, cicle infantil de cinema en català, a diverses poblacions de Catalunya. Al Vendrell, les projeccions tenen lloc cada dissabte, a les 16.15 h, al cinema Ocine del polígon les Mates del Vendrell. Les pel·lícules que es podran veure a partir de dissabte són El nadó en cap (28 d’octubre), Capità Calçotets (4 de novembre) i Gru 3, el meu dolent preferit (11 de novembre) i Cars 3 (18 de novembre). Un dels detalls importants és el preu: 4,20 euros. Una bona oportunitat!!

  Podeu consultar més informació sobre el CINC i sobre la cartellera de cinema en català en general aquí.

   

   

  Article complet

 • Engeguen els cursos de català a Calafell

  Una vuitantena d’alumnes han començat aquesta setmana els cursos de català a Cal Bolavà. En concret s’han iniciat tres cursos de nivell bàsic i un de nivell intermedi en modalitat presencial, i quatre cursos més de diversos nivells a distància a través de la plataforma Parla.cat.

  Amb l’objectiu de fomentar la cohesió dels grups i aprofitant el bon temps d’aquesta tardor, els professors vam proposar fer part de les primeres classes al jardí de la masia perquè els alumnes es coneguessin, activitat que els va engrescar.

  Durant l’octubre també engegarem grups de tertúlies en diferents espais del municipi.

   

  Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

  Article complet

 • Oberta la inscripció dels cursos de català de tardor

  Ja són obertes les inscripcions per als cursos de català de tardor a Calafell, oferts pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

  Les inscripcions es fan a la casa de cultura de Cal Bolavà (avinguda Generalitat, 1) del 12 al 21 de setembre, de dilluns a dijous de 9.30 a 13.30 hores, i de dimarts a dijous de 16 a 19 hores. Els nous alumnes han de presentar un certificat de coneixements de llengua catalana o fer una prova de col·locació, que cal fer en hora concertada. El telèfon d’informació és el 977 699 078.

  El Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix cursos de català de tots els nivells, des del bàsic fins al superior (C2), de forma presencial i en línia. En tots els cursos el CPNL a Calafell aporta les eines necessàries perquè els alumnes siguin capaços de relacionar-se oralment i per escrit amb el seu entorn personal i professional.

  Una de les aportacions  del CPNL que enriqueix l’ensenyament de la llengua catalana és el gran nombre d’activitats culturals que organitza o que coorganitza amb altres entitats. Aquestes activitats culturals faciliten la pràctica de la llengua i el seu aprenentatge en contextos reals i no formals fomentant el coneixement de l’entorn i la cohesió social. El Consorci t’ho posa fàcil: en el seu web ofereix un cercador de cursos que permet buscar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat.

  Els cursos del català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci tenen validesa oficial i correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

  Article complet

Filtre d’apunts


Inscripció als cursos


Establiments col·laboradors


Segueix-nos a Twitter


Segueix-nos a Facebook


Arxius