• Es lliuren els premis de l’Endevina-la! de Calafell

  Endevina-la!” és una gimcana lingüística basada en jeroglífics creats i publicats per Jordi Esteban al volum Mots amagats, de l’editorial Àgilment. L’objectiu de la gimcana era doble: per una banda, dinamitzar la xarxa de comerços del nucli de Calafell; i per l’altra fomentar la sensibilització lingüística i el joc en català. Per aquest motiu, es va buscar la complicitat de l’Associació Comercial de Calafell Poble, que ràpidament va acceptar la proposta i va col·laborar en l’organització.

  La gimcana consistia a resoldre uns jeroglífics que estaven exposats en 13 establiments comercials associats del Poble. Un cop resolt l’enigma, les persones participants havien d’omplir una butlleta amb la solució i les seves dades personals i deixar-la a la mateixa botiga. El concurs ha durat tres setmanes i en aquest període s’han presentat 211 butlletes (98 de 14 anys o més i 108 de menors de 14 anys).

  El sorteig dels premis es va fer en directe l’11 d’abril a l’Espai de Català del programa Calafell Matí, de Calafell Ràdio (escolta el podcast aquí). I el lliurament fou l’endemà, 12 d’abril, a la Biblioteca Ventura Gassol. Hi va haver 9 persones que van endevinar tots els jeroglífics, entre les quals es va sortejar un val de 50 euros que va recaure en Martí Lluís Almirall. Entre tots els altres participants, es van sortejar dos vals de 25 euros, que van tocar a Meritxell Pons Romeu i Pau Altès Miracle. Tots els premis eren cedits per l’Associació Comercial de Calafell Poble.

  La valoració és del tot positiva, tant per part dels participants com dels establiments, la qual cosa anima que es pugui preparar una nova edició més endavant o a estendre l’experiència per altres zones del municipi.

  Foto dels premiats i acompanyants i el representant de l’Associació Comercial de Calafell Poble

  Share

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 38 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius