Arxiu per juliol, 2022

  • Trobada d’alumnes de Calafell i el Vendrell en un marc únic

    Dijous, 21 de juliol, els alumnes dels cursos de nivell Bàsic 1 del Vendrell i Calafell van gaudir d’una experiència doblement interessant i gratificant. Per una banda, van poder conèixer-se i practicar entre ells les estructures bàsiques del curs, com les presentacions personals. I per l’altra, van visitar un dels equipaments culturals més bonics de la comarca del Baix Penedès: el Museu Pau Casals. El Museu està ubicat a la casa d’estiueig que Pau Casals es va fer construir a la platja de Sant Salvador, al municipi del Vendrell.

    La visita va permetre descobrir als alumnes la vida i el llegat humà d’un dels músics més importants del segle XX i alhora gaudir d’un espai històric amb vistes al mar Mediterrani.

    Article complet

  • Aquest estiu, activa el català!

    Aquest estiu, no perdis tot el que has après durant el curs i practica el català…:

     

    Article complet

  • Els alumnes del curs d’estiu practiquen el català

    Si és cert que una llengua s’aprèn fent-la servir molt, a molts llocs i amb persones diferents, els alumnes del curs de nivell bàsic 1 que s’està fent de manera intensiva aquest juliol a Calafell estan fent la feina. Aquesta setmana, la professora els ha encarregat de preguntar a diverses oficines i serveis municipals els horaris i els dies a la setmana que estan oberts, entre altres qüestions, a més de presentar-se. També han fet un tomb pel poble per descriure què hi ha en cada plaça.

    L’aula es trasllada al carrer!

    Article complet

  • Alumnes de Calafell participen en una conferència sobre el CPNL

    El dimecres 8 de juny Lluís Tetas Palau, coordinador de Dinamització i Assessorament del CNL de Tarragona va pronunciar la conferència “Més enllà de l’aula” al Centre Cívic l’Estació del Vendrell. L’acte formava part del cicle de conferències sobre la llengua catalana que ha organitzat Òmnium Baix Penedès durant el curs 2021-2022.

    L’encàrrec al CPNL es feia per donar conèixer no només els cursos de català, que és l’activitat més coneguda per tota la població, sinó també totes les activitats de foment de l’ús dirigides tant als alumnes com a la població en general. Així es van repassar les activitats dirigides al comerç, a l’administració local, etc. en la línia de sensibilització i l’assessorament lingüístics.

    Al final de l’acte hi van participar 3 alumnes dels cursos de Calafell, de nivells diferents, que van explicar com van aprendre català i com reacciona la població catalanoparlant que intenten parlar-lo fora de l’aula.

    Article complet

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius