• Avui comença la inscripció als cursos de català de Calafell

  L’Oficina de Català de Calafell del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ofereix 5 cursos de català aquest setembre del 2022, de nivells inicial, bàsic i intermedi. Les persones interessades ja poden consultar-ne l’oferta detallada en el cercador de cursos del web del CPNL, que indica el nivell, la modalitat i l’aula de cada curs.

  Com a novetat, aquest trimestre es reprèn la presencialitat del curs de nivell intermedi. Fins ara, només eren presencials els cursos de nivells bàsics i elementals. A banda, també es manté l’opció de fer 2 cursos en modalitat virtual en directe, en què hi ha classes síncrones en línia, i 12 cursos en modalitat en línia, en què no hi ha horaris fixos.

  Del 5 al 9 de setembre es podran sol·licitar les proves de col·locació. Es tracta d’una forma de determinar els coneixements de català dels nous alumnes per poder-se matricular a un curs que s’adeqüi al nivell de llengua de cadascú. És un pas previ a la inscripció si no es disposa d’un certificat oficial de català o si no s’ha fet aquesta prova de col·locació en els últims dos anys.

  La formalització de la inscripció serà entre el 12 i el 16 setembre. Concretament, els dies 12 i 13 s’habilitarà un torn d’inscripció preferent per als aprenents que hagin fet un curs al CPNL durant l’últim any. Entre el 14 i el 16 de setembre, s’obrirà el període de torn general per a tothom. La inscripció, que s’atén per ordre d’arribada, es podrà fer en línia a través de la plataforma d’inscripció i tràmits o presencialment a través de la xarxa de centres, serveis i oficines de la comarca del Baix Penedès.

  Finalment, una altra novetat important és que s’amplia a tots els nivells el dret a una reducció del 50 o el 70 % de la matrícula. Se’n podran beneficiar les persones en situació de precarietat, pensionistes, de família monoparental o nombrosa o que tinguin una discapacitat reconeguda igual o superior al 33 %. En el cas dels cursos inicials i bàsic, el CPNL en manté la gratuïtat amb l’objectiu de garantir l’atenció a les persones amb menys coneixement de la llengua.

  L’oferta diversa de cursos del CPNL permet desenvolupar les habilitats i estratègies necessàries per poder-se comunicar en català, tant en els usos orals més elementals com en els nivells de perfeccionament de la llengua oral i escrita, sempre amb l’objectiu de promoure i facilitar l’ús del català a tota la ciutadania i en tots els àmbits de la societat.

  Share

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius