• Suficiència 2: un lloc interessant

    Aquesta pàgina recull els resums de les exposicions orals que tots els aprenents feu a l’aula sobre llocs interessants que coneixeu. Qui necessiti més informació, que faci clic als enllaços i… bon viatge!

    Seguiu llegint…

    _________________________________________________________________________

    MONESTIR BUDISTA DEL GARRAF

    El Palau Novella, al cor del Parc Natural del Garraf, acull una comunitat budista des de 1996 i està obert al públic. És un palau allunyat del soroll. La comunitat imparteix cursos de meditació i introducció al budisme dirigits a persones que desitgin iniciar-se i per a aquelles que desitgin aprofundir en el budisme tibetà.  Una de les principals característiques del monestir és la seva obertura a tots els sectors de la societat i, per això, recentment, s’ha constituït la Fundació Privada per a la Preservació dels Valors Interns, que estructura les seves activitats en dues grans àrees: la docència i les activitats d’àmbit cultural i social. (Mirta)

    _________________________________________________________________________

    L’Alhambra de Granada

    L’Alhambra és un monument màgic, que es va construir pensant que fos una recreació del paradís a la terra. Una de les seves característiques és la integració amb la natura: sembla com si fos una prolongació del paisatge natural aixecant-se entre els jardins de pins i tarongers. L’altra és la decoració interior: tot està recobert amb ceràmica, mosaics o guix, mostrant delicats i elaborats disenys i complexes figures geomètriques. (José Miguel)

    ____________________________________________________________________________

    EL MEU VIATGE A NORUEGA

    Noruega és impressionant. La gran majoria són poblets amb les casetes de fusta i jardinets que en el conjunt sempre dic a tothom que semblen els paisatges dels trens elèctrics. A més a més està tot molt net i cuidat. Si t’agrada la muntanya i la tranquil·litat aquest és el teu paradís. El temps és molt variable: pot ploure 10 minuts i, per sort, després pot sortir el sol. L’únic inconvenient són els preus: és molt car! (Rita)

    ____________________________________________________________________________

    Cascades de l’Iguazú

    S’ubiquen dins el parc nacional de l’Iguazú, al nord-est d’Argentina, just en la triple frontera entre Argentina, Paraguai i Brasil. El parc es va crear el 1934 per conservar la majestuositat de les cascades i la gran biodiversitat que les envolta, espècies animals i vegetals úniques al món i moltes en perill de extinció. Compta amb més de 67.600 ha i va ser declarat patrimoni de la humanitat el 1984. Les cascades de l’Iguazú estan considerades una de les set meravelles del món i visitar-les és una experiència inoblidable, especialment per a la gent que li agrada el contacte directe amb la natura. (Vanina)

    ___________________________________________________________________________

    Sant Llorenç de Morunys

    Es troba al peu de la serra del Port del Comte, a la comarca del Solsonès. La vila conserva part de les antigues muralles i quatre portals, i una església del segle XI que anteriorment era el monestir conegut per Sant Llorenç de Morunys. A l’interior del temple es conserva tres retaules molt valuosos. Té un museu amb més de 2.000 peces d’interès antropològic. Al voltant del poble tenim les fons del riu Cardener i la font de la Puda d’aigües sulfuroses amb propietats medicinals. L’embassament de la Llosa del Cavall és interessant  per als esportistes ja que s’hi pot practicar esports d’aventura. Un entorn meravellós on descobrir unes vistes magnífiques! (Dolors)

    ____________________________________________________________________________

    CASTELLAR DE N’HUG

    Castellar de N’Hug és un poble situat a la comarca del Berguedà. Un dels llocs més macos per veure són les fonts del Llobregat a les quals s’accedeix per un camí des del santuari de l’entrada del poble. Recorrent-lo a peu es pot gaudir de la bellesa de les cascades i del naixement del riu Llobregat. Les activitats de les quals podeu gaudir són variades: des del senderisme pels nombrosos camins que envolten els tossals, fins al paquet turístic La fàbrica del ciment. Recomano que hi aneu perquè quedareu fascinats per la bellesa de la seva natura. (Maria)

    ____________________________________________________________________________

    La ciutat de Tarragona

    Tarragona és una ciutat  del sud de Catalunya. El seu origen es remunta a l’antiga Tarraco romana. El «Conjunt arqueològic de Tarraco» és Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Podeu començar la visita per la “Part Alta”, envoltada per la muralla romana. També és la visita a la Catedral, el Circ Romà i  l’Amfiteatre. Un dels llocs més espectaculars de Tarragona és “El Balcó del Mediterrani”, mirador situat sobre un penya-segat a la vora del mar, al final de la Rambla Nova. Us recomano visitat la ciutat per les Festes de Santa Tecla que tenen lloc al voltant del 23 de setembre. (Pilar)

    ___________________________________________________________________________

    CUDILERO

    Cudillero és un poble mariner situat al Principat d’Astúries, entremig de tres turons que l’envolten a mode d’amfiteatre. S’hi arriba per una carretera serpentejant. Està ple de carrerons estrets i empinats i escalinates que connecten tots els racons del poble. Les cases són petites i enclavades a la roca. Als nadius de Cudillero se’ls anomena “pixuetos”, i parlen els seu propi idioma, el “pixueto”. Cal destacar edificis antics com la capella del Humlladero, l’església de Sant Pere, el palau dels Elgas, així com el far, el port… La festa més popular és l’Almuravela. (Paqui)

    __________________________________________________________________________

    Center Parcs

    Center Parcs és una ciutat de vacances situada a França, Bèlgica i Alemanya. La formen xalets, anomenats “cottages”, distribuïts d’una manera molt independent amb capacitat de dues a vuit persones. Una de les particularitats és que no deixen entrar vehicles en tot el complex. Hi ha l’Aqua Mundo, que ofereix cascades d’aigua, cursos d’aigua natural i llacunes envoltades d’una excepcional vegetació tropical; el “Cycle center”, on es poden llogar bicicletes; el “Market Dome”, amb comerços, supermercat, bars, restaurants, etc. És un lloc molt recomanable per gaudir de tranquil·litat, natura i sobretot cap aglomeració de gent. (Montse)

    __________________________________________________________________________

    El zoo de Barcelona

    El zoo de Barcelona té prop de 1.500 animals: tigres, lèmurs, ossos, llops… També podem trobar unes instal·lacions que destaquen de les altres perquè estan condicionades de tal manera que els animals que hi viuen es trobin com a casa. Per exemple: l’aquarama, l’aviari, terra de dragons… Hi ha un espai que destaca per sobre dels altres. Aquest espai, anomenat “La Granja”. Està destinat als més menuts de la casa i hi poden tocar tot tipus d’animals (cabres, porcs, ases, ponis…). El zoo és un lloc per poder veure els animals que veus per la televisió en viu. (Abel)

    __________________________________________________________________________

    PORTBOU

    Portbou és un poble de la comarca de l’Alt Empordà, costaner i fronterer, amb unes característiques especials. La seva població és de caràcter obert, amb un parlar molt típic de la zona anomenat rossellonès. Una part dels ingressos de la seva població ve del turisme, normalment d’hores: els visitants es desplaçaven a la vila per comprar o per veure campionats de waterpolo. L’estació de ferrocarril ha estat un referent molt important per a l’economia i per a la història.  L’exportació de productes espanyols es feia per transport ferroviari i això donava molta feina a la gent del poble. Us aconsello que, si alguna vegada aneu a França, passeu per aquesta vila que encara té l’encant de la majoria dels pobles costaners de la Costa Brava. (Joana)

    _________________________________________________________________________

    La Provença francesa

    La Provença està situada al sud de França. Hi passa un dels rius més importants de tot Europa, el Roine, pel qual transiten grans barcasses i creuers fluvials. A la seva riba hi ha les ciutats d’Avignon i Arles. Avignon és una ciutat d’origen medieval. Té el palau dels Papes, que va ser la seu de diversos sants pares. És el palau gòtic més gran del món i s’hi celebra el festival de teatre al carrer més important d’Europa. Arles és una ciutat d’origen romà i té un amfiteatre i un teatre romans enormes, on a l’estiu se celebren espectacles musicals. També hi ha 3 museus molt importants: d’art contemporani, de la Camargue i la Fundació Vincent Van Gogh. (M. Teresa)

    _________________________________________________________________________

    SANTA PAU I ELS SEUS VOLTANTS

    És una vila d’origen medieval, situada dins del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, al sud-est de la plana d’Olot. És un poble amb encant i molt pintoresc. Ho és pels  seus carrers, les muralles, el Castell i la seva església de Santa Maria. Tot aquest conjunt historicoartístic és fascinant. Part del territori municipal forma part de la zona volcànica de la Garrotxa. Dins d’aquest indret hi ha punts d’interès especials com el volcà de Santa Margarida,  el volcà Croscat o la Fageda d’en Jordà. Aquest és un indret ideal per passar un dia entremig de natura i tranquil·litat. (Mercè)

    ________________________________________________________________________

    Санкт-Петербург (Sant Petersburg)

    Al delta del riu Neva, al nord-oest de Rússia, hi ha una de les ciutats més belles de món, Sant Petersburg, fundada el 27 de maig de 1703 pel tsar Pere I “el Gran”. És una autèntica ciutat museu a l’aire lliure. El centre de la ciutat és considerat per la UNESCO patrimoni de la humanitat. És a més seu de la cort constitucional de Rússia. Aquesta ciutat compta amb innombrables mostres d’arquitectura barroca i neoclàssica, nombrosos temples que, encara que en l’era soviètica van ser emprats com a magatzems, es conserven fantàsticament. Tota una experiència per als teus sentits. (Franc)

    Print Friendly, PDF & Email
    Share

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius