• Nous convenis per promoure l’ús del català a l’espai públic de la ciutat

  Des de la delegació de Ciutat Vella, com a la resta de la ciutat, el CNL de Barcelona enforteix els lligams amb empreses, associacions i entitats del districte per a l’extensió del coneixement i el foment de l’ús de la llengua catalana. Avui ens fem ressò de dos convenis signats recentment.

  En l’àmbit cultural destaquem el Museu del Mamut. És un Museu relativament nou a la ciutat que ofereix als visitants una exposició única dedicada als animals de l’Edat de Gel mitjançant una rica col·lecció d’esquelets i altres restes d’aquests animals prehistòrics. L’any 2008 es van trobar prop de Barcelona (Viladecans) restes de mamuts; és així com la visita al Museu ofereix una nova oportunitat per conèixer alguna cosa més de la nostra història més llunyana. La seu del museu és un edifici del s. XVI, la Casa de la Custòdia. Se la coneix amb aquest nom perquè l’any 1762 s’hi refugià durant una tempesta la custòdia de la processó de Corpus.

  En el marc del conveni, el Museu es compromet a oferir els seus serveis en català i a organitzar visites guiades a preus especials per als alumnes del CNL de Barcelona i per les persones que estan inscrites al programa Voluntariat per la llengua. Per fer-ho, millorarà la competència en llengua catalana dels seus treballadors. Per la seva banda, el CNL de Barcelona es compromet a orientar la resolució de consultes lingüístiques a través de l’OPTIMOT i a facilitar-los informació i recursos per a l’autonomia lingüística, a més de matrícula preferent en els cursos de català per al personal del museu.

  la rambla

  El segon conveni que volem esmentar és amb l’Associació Amics de la Rambla, entitat emblemàtica de la ciutat que va néixer l’any 1960 amb l’objectiu de defensar i promoure els interessos socials, comercials i culturals d’aquest passeig gairebé universal.

  Actualment, l’Associació d’Amics de la Rambla, que agrupa pràcticament la totalitat de les empreses de la Rambla, ha esdevingut un important revulsiu cultural i de dinamització comercial de la ciutat.

  Per mitjà del conveni es facilitarà a totes les persones i entitats associades informació de totes les campanyes que està desenvolupant el CNL de Barcelona (I tu, jugues en català? Català i empresa, ja estàs al dia?…). També es promourà el programa Voluntariat per la Llengua, establiments col·laboradors i proporcionarà matrícula preferent en els cursos de català que organitza el CNL de Barcelona.

Delegació de Ciutat Vella

C/ Carabassa, 15
08002 Barcelona

Tel. 934127224

cvella@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimarts també de 16 a 20 h


Comentaris recents


  Entrades recents  Categories


  Històric


  Núvol d’etiquetes


  Meta