• Converses amb escriptors

  Xerrada amb l’escriptor Roc Casagran sobre la novel·la Ara que estem junts

  L’autor i poeta Roca Casagran va participar la tarda de dimarts vit-i-u d’octubre a l’aula del curs suficiència 3 de Ciutat Vella per parlar de la seva darrera novel·la Ara que estem junts, una història emmarcada a Sabadell durant la Guerra Civil Espanyola, al camp de concentració d’Argelers i a Mèxic en el període de l’exili posterior al conflicte bèl·lic.

  Ara que estem junts és essencialment la història de dos bessons que s’han de separar a causa de la guerra. Amb una prosa clara i concisa, Roc Casagran planteja al llarg del text el tema de la memòria històrica, de no oblidar els fets i les accions que van dur a terme un seguit de persones a fi de lluitar contra la dictadura i a favor de les llibertats d’un poble.

  Roc Casagran a l'aula

  El treball a l’aula es va es va estructurar en tres blocs. De primer es va fer una presentació de l’autor, de la seva obra i dels seus projectes paral·lels i de les col·laboracions en què ha participat. Posteriorment els alumnes van respondre una bateria de preguntes relacionades amb l’obra prèviament llegida; per exemple: què l’havia mogut a escriure aquella història, sobre el procés creatiu, sobre l’arquitectura del text -trama, personatges i caracterització, etc. I, finalment es va fer la trobada amb l’autor. una xerrada amb els alumnes que va durar ben bé tres quarts d’hora, una hora. Els alumnes van preguntar-li entre d’altres coses pel procés creatiu del text novel·lesc, van establir paral·lelismes amb altres obres o pel·lícules que parlen sobre la Guerra Civil Espanyola, els camps de concentració i l’exili i van preguntar-li si veuria possible una adaptació pel cinema de la novel·la.

  La lectura d’Ara que estem junts i la trobada amb l’autor van tenir un èxit rotund. El text va agradar molt (la novel·la consta d’unes 170 pàgines: el tema és atractiu i la manera com està travada la història crea un efecte emotiu en el lector) i la xerrada amb Roc Casagran va ser del tot productiva i enriquidora.

  Finalment l’autor va signar alguns exemplars del llibre.

  Carles Jordà, professor del curs

  Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de Ciutat Vella

C/ Carabassa, 15
08002 Barcelona

Tel. 934127224

cvella@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimarts també de 16 a 20 h


Comentaris recents


  Entrades recents  Categories


  Històric


  Núvol d’etiquetes


  Meta