• Alumnes del Bàsic 3 descobreixen la història i les anècdotes del carrer Conde del Asalto

    Divendres 24, els alumnes del Bàsic 3  van fer una ruta pel carrer Nou de la Rambla, antic Conde del Asalto, per conèixer la història i algunes anècdotes d’aquest carrer tan conegut.

    El guia, en aquesta ocasió, va ser el senyor Antoni Navarro, propietari de la ferreteria situada al número 48 d’aquest mateix carrer. El senyor Navarro en coneix bé la història, ja que, a banda de regentar l’establiment, s’ha passat moltes hores de les seves estones lliures documentant-se per poder ordenar i explicar la història i, de passada, conèixer algunes anècdotes ben curioses sobre aquest carrer. El resultat de totes aquestes hores ha estat la redacció d’un detallat estudi que li ha permès presentar-se a la primera edició del Premi Joaquín Jordà d’Investigació que pretén incentivar els treballs de recerca que tenen el Raval com a objecte.

    Els alumnes escoltant l'Antoni Navarro.

    Els alumnes escoltant l’Antoni Navarro.

    La visita amb els alumnes va començar a la plaça de Raquel Meller per continuar fent ruta pel carrer Nou de la Rambla fins arribar a la mateixa Rambla i acabar al local de l’associació de comerciants. Allà van poder veure, a través d’uns plànols, com era el carrer cap al 1788. A més, durant el recorregut, els alumnes es van assabentar que hi van néixer personatges tan famosos com Joan Manuel Serrat, al número 38; Eduard Fontserè, fundador del Servei Meteorològic de Catalunya; Carles Casagemas, l’amic de Picasso i l’alcalde de Barcelona, Enric Massó. Com a curiositat, també van saber que el 1930 van començar-hi a construir un túnel subterrani per a un tramvia que havia d’unir el funicular de Montjuïc i la Rambla.

    Al local de l'associació mirant els plànols.

    Al local de l’associació mirant els plànols.

    El Periódico de Catalunya, el 27 de juliol, li va dedicar la Contra “Gent corrent”, amb motiu de la ruta històrica que es va organitzar el 15 de juliol durant la Festa Major del RavalAquí teniu l’enllaç de la Contra.

    Ara, caldrà esperar a l’octubre per saber si l’estudi del senyor Navarro guanya aquesta primera edició del Premi Joaquín Jordà d’Investigació. Des d’aquí li desitgem molta sort!

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de Ciutat Vella

C/ Carabassa, 15
08002 Barcelona

Tel. 934127224

cvella@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimarts també de 16 a 20 h


Comentaris recents


    Entrades recents



    Categories


    Històric


    Núvol d’etiquetes


    Meta