Arxiu per desembre, 2015

  • Bones festes i feliç 2016!

    estrella 2015

    Article complet

  • Ja et pots fer la foto amb la ninota Carlota!

    La nova imatge de la campanya I tu, jugues en català? , la ninota Carlota, s’estarà del 18 de desembre al 7 de gener de 2016 a la Delegació de Ciutat Vella perquè tothom qui vulgui, s’hi pugui fer una foto i penjar-la a Instagram o a Twitter. D’aquesta manera, amb l’etiqueta #jocsencatalà, anirem omplint aquestes dues xarxes socials amb més imatges de la campanya.
    La ninota Carlota va ser novetat a la 12a Festa pel joc i el lleure en català (21 de novembre) i el Festival DAU Barcelona (12 i 13 de desembre) on els assistents que s’hi van fer una foto i la van penjar a Instagram o a Twitter van poder participar en el sorteig per guanyar un lot de jocs DEVIR.

    Carlota a CVE

    Si veniu al carrer Avinyó, 52, la trobareu al vestíbul… us està esperant!

    Article complet

  • El Club de lectura de Ciutat Vella es consolida

    El Club de lectura de nivell Bàsic de Ciutat Vella que es fa a la Biblioteca Andreu Nin acaba l’any amb 10 participants.

    Durant la segona sessió els assistents van tenir l’ocasió de llegir la versió adaptada del Mecanoscrit del segon origen de Manuel de Pedrolo, autor de qui enguany es commemora el 25è aniversari de la seva mort.
    El Club de lectura de Ciutat Vella es troba el segon dimarts de cada mes a les 19 h a la Sala del gat de la Biblioteca Andreu Nin. La propera sessió, que serà el dia 9 de febrer a les 19 h, es dedicarà al clàssic del teatre català Mar i cel, que podran llegir en versió adaptada.
    El Club de lectura és una magnífica oportunitat per conèixer el patrimoni literari, català i universal, i alhora tenir un espai de conversa per practicar la llengua.

    2a sessió club lectura Gòtic 2015

    Article complet

  • Nadal musical a Ciutat Vella

    Compartim música
    L’època de Nadal és un temps per compartir. A l’Espai Avinyó Llengua i Cultura també ens agrada compartir. Aquests dies, si us hi acosteu, podreu escoltar les cançons que els alumnes de català ens han fet arribar i que hem posat com a fil musical a l’entrada de l’edifici. Les cançons són en català i en les llengües del nostre alumnat com per exemple russes, angleses, georgianes, veneçolanes, argentines, italianes, franceses, americanes, canadenques, sueques, etc. Una bona selecció que us acompanyarà només entrar!

    Mots nadalencs encreuats

    Mots encreuats Nadal
    També, amb motiu de les festes nadalenques, a l’espai “Entre Nosaltres” hem proposat als alumnes una activitat més lúdica: mots encreuats nadalencs. Es tracta de tres plafons amb una quadrícula gegant perquè hi escriguin els mots nadalencs que hi ha llistats i que prèviament hauran treballat a l’aula. Cadascú podrà escriure una o dues paraules on vulgui, de manera que en cada plafó les combinacions resultants seran diferents.

     

     

     

     

    Racó de l’arbre i el tióarbre de Nadal i tió
    Si passegeu pel vestíbul, en un racó, hi trobareu un arbre de Nadal amb llums i garlandes, un tió i nadales per qui en vulgui saber la lletra.

    Concerts
    A banda d’això també s’ha organitzat una cantada de nadales per als alumnes del centre. S’han previst dos tallers (1r taller: dimarts 15 a les 19 h i 2n taller: divendres 18 a les 10 h). La cantada de nadales serà el 22 de desembre a les 19 h i l’assaig general una hora abans, a les 18 h.

    A més, la coral “Ciutat Vella m’Encanta”, formada per alumnes de diferents nivells i sota la direcció de Cristina Colomer, ens oferirà el Concert de Nadal el 18 de desembre a les 12 h a la Sala Polivalent de la Delegació de Ciutat Vella.

     

    Us convidem a apropar-vos a l’Espai Avinyó Llengua i Cultura i a gaudir de la música!!

    Article complet

  • Els alumnes de la Delegació de Ciutat Vella s’acosten a la poesia

    El grup d’alumnes de nivell intermedi 3 de la Delegació de Ciutat Vella va assistir i participar en el recital poètic a càrrec de Sebastià Portell, Jaume C. Pons Alorda i Joan Todó, organitzat a l’Horiginal el passat dimecres 9 de desembre.
    Allà es va fer l’última de la gira de presentacions de La recerca del flamenc i el professor Carles Jordà i els alumnes van poder parlar amb els autors i tenir un petit intercanvi d’impressions, a partir de la lectura que prèviament havien fet. D’aquesta manera, els alumnes van acostar-se a la literatura catalana contemporània i descobrir un espai cultural com l’Horiginal que promou els talents emergents.

    Seguidament, el grup de pop-punk de l’Anna Pantinat, Pentina’t Lula va tocar tres cançons una per cada conte. Us passem els enllaços perquè les pugueu escoltar:

    La gent gran

    Flors de plàstic

    Cames calves

    I3 Horiginal

     

    Enllaç a l’Horiginal

    Article complet

  • Ara, els jocs en català a un clic en el teu mòbil!

    App jocs en català

    Dins del marc de la campanya I tu, jugues en català? ,  el Consorci per a la Normalització Lingüística estrena l’aplicació per al mòbil “Jocs en català“, per a les plataformes Android i iOS. Amb aquesta app es podrà accedir al cercador de jocs i joguines en català del CPNL, que té més de 600 referències.

    El cercador ofereix la recerca per paraula clau, per categories de jocs i joguines i per edat recomanada. Aquest cercador també està disponible al web de jocs del CPNL. L’usuari de l’app també disposa d’informació sobre els més de 400 comerços que donen suport a la campanya, geolocalitzats a través de Google Maps.

    A la pàgina Jocs en català, també es poden consultar totes les activitats relacionades amb la campanya I tu, jugues en català? que organitza el Consorci, i diversos enllaços web per jugar en línia i enllaços d’associacions i entitats relacionades amb el joc en català.

    Article complet

  • Ja hi ha guanyador del concurs 1.000 fotos pel joc en català

    El guanyador, Miquel Dosta, va participar al concurs d’ Instagram amb una simpàtica imatge dels seus tres fills amb la Ninota Carlota. La fotografia va aconseguir 124 m’agradaInstagram. D’entre les fotografies més votades a Instagram, es va fer un sorteig i el Miquel, un fidel seguidor dels jocs en català, en va resultar guanyador. La coordinadora de dinamització del CNL de Barcelona, Marta Jarque, li va fer entrega del premi del lot de jocs en català.

    Amb l’organització d’aquest concurs, el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona vol donar a conèixer la campanya I tu, jugues en català? a través de les xarxes. A més, amb la iniciativa s’ha volgut fer un pas més enllà i animar els usuaris que no tan sols comprin jocs en català, sinó també que els donin a conèixer.

    Teniu una altra oportunitat per participar al concurs 1.000 fotos pel joc en català al DAU Barcelona, 4t festival del joc  que se celebrarà el proper cap de setmana, 12 i 13 de desembre i que tindrà lloc a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats de Barcelona i en altres indrets de la ciutat.
    Recordeu que l’entrada és gratuïta i l’horari és de 10 a 20 h.

    Veniu-hi amb la família. Us hi esperem!

    Fotografia guanyadora de Miquel Dosta

    Fotografia guanyadora de Miquel Dosta

    Article complet

  • El CNL de Barcelona farà jugar en català al 4t festival Dau

    El 12 i 13 de desembre no deixeu escapar el Dau Barcelona, 4t festival del joc  que tindrà lloc a  la Fàbrica de Creació Fabra i Coats de Barcelona i a altres indrets de la ciutat. Allà hi trobareu l’estand del CNL de Barcelona, per quart any consecutiu, amb la campanya  I tu, jugues en català?. Hi veureu una mostra de jocs en català, coneixereu els serveis que oferim i també podreu saber com funciona el programa del Voluntariat per la llengua.

    A més, us convidarem a participar al concurs d’Instagram ‘1.000 fotografies per al joc en català‘, el guanyador del qual s’endurà un joc de lots en català de la firma Devir.

    L’entrada és lliure i l’horari és de les 10 del matí a les 8 del vespre.

    Si voleu saber on teniu un establiment adherit a la campanya podeu consultar l’enllaç 400 establiments adherits a “I tu, jugues en català?” . Aquests establiments s’identifiquen amb una capsa vermella que indica que comercialitza jocs i joguines en llengua catalana.

    DAU

    Article complet

Delegació de Ciutat Vella

C/ Carabassa, 15
08002 Barcelona

Tel. 934127224

cvella@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimarts també de 16 a 20 h


Comentaris recents


    Entrades recents



    Categories


    Històric


    Núvol d’etiquetes


    Meta