• 
El CNL de Barcelona celebra l’aprenentatge de la llengua catalana de la comunitat filipina amb un acte


  Durant el curs curs acadèmic 2017 – 2018 la Delegació de Ciutat Vella del CNL de Barcelona ha organitzat un total de sis cursos de català de nivell inicial 1 i 2 amb col•laboració del Centro Filipino Tuluyan San Benito, amb l’objectiu de garantir la continuïtat de l’aprenentatge de la llengua catalana.
  Els cursos van finalitzar dissabte passat, 9 de juny, amb un acte de cloenda celebrat a la Sala Polivalent del carrer Calàbria, 66. Hi van participar: Gala Pin, regidora de Ciutat Vella; Lola López, comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta del Consell del CNL de Barcelona; Miguel Doctama, representant del Centro Filipino Tuluyan San Benito, i Assumpta Escolà, directora del CNL de Barcelona.
  L’acte va ser un homenatge i reconeixement a la comunitat filipina per l’esforç en l’aprenentatge de la llengua catalana, que tal com va explicar a l’inici Carme Rigal, delegada del CNL de Barcelona a Ciutat Vella, representa “una llavor que cal seguir cuidant per fer-la créixer mitjançant la pràctica del dia a dia”.
  Miguel Doctama, representant del Centro Filipino Tuluyan San Benito, va explicar l’aposta que l’entitat fa per la formació en llengua catalana de les persones nouvingudes, perquè “puguin optar a una vida millor”.
 Tot seguit, Carme Solà, una de les professores, va elogiar les alumnes pel seu tarannà “alegre, entusiasta i solidari” i va remarcar que ha estat “una experiència d’intercanvi cultural molt gratificant”. “Volem comunicar-nos amb les persones que ens trobem cada dia i trencar la barrera de l’idioma”, amb aquestes paraules l’alumnat va expressar el seu agraïment i satisfacció per haver pogut aprendre la llengua catalana.  A més, també van poder fer una demostració del seu aprenentatge amb una lectura de poemes i cantant una versió molt emotiva de L’hora dels adéus.
  El moment més esperat pels assistents va arribar just després: l’entrega de certificats del curs. Un a un, tots els alumnes, van anar desfilant per rebre el seu certificat i saludar les autoritats de la taula. 
Finalment, l’acte va comptar amb els parlaments de Gala Pin, Lola López i Assumpta Escolà. La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, va remarcar que “el català és important també per defensar els nostres drets com a eina per tenir una vida millor”.

  La comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l’Ajuntament i presidenta del Consell del CNL de Barcelona, Lola López, també va voler elogiar de manera molt especial l’esforç dels alumnes i en aquest sentit va anunciar que “des de l’Ajuntament de Barcelona seguiran fent tots els esforços per donar suport a l’aprenentatge de català” i Assumpta Escolà, directora del CNL de Barcelona va subratllar l’impacte de la col•laboració amb l’entitat “amb 900 inscripcions i 27 cursos de català organitzats des del 2008” així com va emfasitzar la importància de “continuar amb l’aprenentatge del català i llançar-se a parlar-lo”.

  La col·laboració entre la Delegació de Ciutat Vella del CNL de Barcelona i el Centro Filipino Tuluyan San Benito es remunta al 2008. La major part de l’alumnat actual provinent d’aquesta comunitat correspon a un perfil molt concret: es tracta de dones que treballen com a residents en feines domèstiques, per la qual cosa no tenen disponibilitat horària per fer el curs de dilluns a divendres. L’Ajuntament de Barcelona ha estat sensible a la demanda existent per organitzar els cursos en horaris de dissabte a la tarda.

   

Delegació de Ciutat Vella

C/ Carabassa, 15
08002 Barcelona

Tel. 934127224

cvella@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimarts també de 16 a 20 h


Comentaris recents


  Entrades recents  Categories


  Històric


  Núvol d’etiquetes


  Meta