• Emotiu acte d’entrega de certificats a l’alumnat d’origen filipí

  Aquest dissabte 18 de juny van finalitzar els quatre cursos de català organitzats amb la col·laboració de les entitats Centro Filipino Tuluyan San Benito (CFTSB) i Oyayi Associació juvenil, gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona per dur a terme cursos en dissabte.

  En aquest context es va celebrar un acte molt especial per retre homenatge als més de cinquanta alumnes que han apostat per formar-se en llengua catalana, així com també a les entitats CFTSB i Oyayi, ubicades al districte de Ciutat Vella, per impulsar no només la formació sinó també la vinculació amb la llengua catalana entre les persones d’origen filipí.

  Una mostra més d’aquest compromís es desprèn de les paraules de Zara Doctama, representant del CFTSB, que va aprofitar per reivindicar el català com “la meva llengua; la llengua en què estudio i que m’és fonamental per accedir a totes les oportunitats”. I en aquest mateix sentit, Eunice Averion, representant d’Oyayi, remarcava la importància d’aprenendre català com a “eina fonamental per aspirar a una feina digna”.

  En paraules de la directora del CNL de Barcelona, Assumpta Escolà, després d’un “curs acadèmic molt difícil durant els anys 2020-2021, ha estat una alegria pel centre recuperar el final de curs presencial”. Malgrat totes les dificultats derivades del marc de la pandèmia, la directora del CNL de Barcelona remarca que “la nostra tasca no s’ha aturat mai i hem continuat impulsant l’acompanyament en el procés d’aprenentatge de la llengua del país d’acollida” de la comunitat barcelonina d’origen filipí en dissabtes i en format virtual per trobar l’encaix amb les necessitats de l’alumnat, ja que en paraules d’Assumpta Escolà, “donem molt de valor al fet que dediqueu el vostre descans setmanal a l’aprenentatge de la llengua”. En aquest sentit, Khalid Ghali, que va participar a l’acte com a representant de l’Ajuntament de Barcelona, reblava l’agraïment i el reconeixement “a la capacitat d’organització i l’esforç de la comunitat barcelonina d’origen filipí, que des del punt de vista cultural suma” cosa que és “motiu d’orgull per a la ciutat de Barcelona” que compta amb un ric i divers patrimoni cultural.

  L’acte va seguir amb més moments emotius com ara el lliurament de certificats dels cursos de català, que l’alumnat va rebre amb gran alegria de la mà del professorat. També va comptar amb unes paraules de l’equip docent a través de la Gemma Porcel, que va subratllar “l’enorme satisfacció d’acompanyar-lo en els seus primers passos d’aprenentatge”.

  Uns primers passos que tindran continuïtat l’any acadèmic vinent, gràcies a l’aposta de l’Ajuntament de Barcelona per donar continuïtat a aquesta formació en dissabte, i que els alumnes valoren especialment com ho mostren les paraules d’una de les alumnes dels cursos que va aprofitar per expressar la seva satisfacció amb les classes i el seu desig de “seguir aprenent al setembre”.

  Abans d’acabar l’acte, la professora i cantant Núria Rossy va dirigir i acompanyar amb la guitarra una cantada per part de tot l’alumnat de l’adaptació que ella mateixa va fer al català d’una cançó tradicional filipina Ako ay may lobo ‘Tinc un globus’.

  Finalment, Carme Rigal, responsable de la Delegació de Ciutat Vella, que va conduir l’acte va tancar l’acte amb unes paraules de reconeixement a tothom per encoratjar a continuar: “heu plantat una llavor. Amb l’ajut del l’Ajuntament de Barcelona, del CNL de Barcelona, del professorat i de les entitats. El vostre català ara és com una planta petita. I ara depèn de cadascú de vosaltres fer-la créixer i fer-la poderosa”.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de Ciutat Vella

C/ Carabassa, 15
08002 Barcelona

Tel. 934127224

cvella@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimarts també de 16 a 20 h


Comentaris recents


  Entrades recents  Categories


  Històric


  Núvol d’etiquetes


  Meta