Arxiu per agost, 2023

  • NOU CURS 23-24 A PUNT!

     
     
     

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    S’acosta setembre i ja tenim a punt la informació per a la nova matrícula del curs 23-24 que comença al mes de setembre.
     
    Calendari d’inscripció
     
    Torn preferent: 12 i 13 de setembre (persones inscrites a un curs durant els darrers 12 mesos)
     
    Torn general: 14 i 15 de setembre (matrícula oberta a tothom)
     
    Atenció: Les persones amb nivell inicial poden fer la inscripció a partir del dia 12 a través de taulell de secretaria.
     
    Procés d’inscripció
     
    Els usuaris tenen l’opció d’inscriure’s:
    • presencialment, a la Delegació de Ciutat Vella o a qualsevol de les oficines del CNL de Barcelona tenint en compte l’horari d’inscripció.
    • en línia, a través de la plataforma d’inscripció als cursos de català.
    Horaris
     
    Presencial
     
    CNL de Barcelona. Delegació de Ciutat Vella
    C. Avinyó, 52. Tel. 934127224. cvella@cpnl.cat.
    De dimarts 12 a dijous 15 de setembre, de 9 a 13.30 h. Dimarts 12 de setembre, de 16 a 20 h.
     
     
    En línia
     
    De 9 a 20 h
     
    Oferta de cursos
     
    Per consultar l’oferta de cursos, podeu clicar aquí.
     
    Proves de nivell
    • Les persones que no tinguin coneixements de català poden fer la inscripció directament al curs Inicial o Bàsic 1.
    • En cas de tenir coneixements de català i no tenir un certificat acreditatiu, cal fer una prova de nivell.
    • Les proves es poden fer a partir del dia 1 de setembre.

    Article complet

  • CURSOS ORGANITZATS PER ENTITATS

     

     

     

     

     

     

     

    El CPNL estableix un marc de col·laboració amb les entitats per a promoure l’aprenentatge del català de persones i col·lectius d’immigrants amb cursos organitzats per l’entitat de nivell inicial per acreditar la formació en llengua catalana per a l’emissió d’informes d’arrelament dels serveis d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya.

    A la Delegació de Ciutat Vella l’any 2021-2022 s’han contret tres convenis de col·laboració amb entitats del territori: Migra Studium, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i Camins Fundació Social Escola Pia.

    Gràcies a aquests convenis de col·laboració s’han dut a terme 6 cursos que han acollit 74 persones de les quals 47 han obtingut el certificat d’assistència al curs.

    La col·laboració amb les entitats a banda d’orientar-se a fomentar la formació en llengua catalana també s’ha enfocat a potenciar l’ús de la llengua. 

    Les estratègies de foment de l’ús s’han encaminat a facilitar la pràctica de la llengua de diverses maneres que han passat, per citar uns exemples, per organitzar sortides culturals, visites a la Delegació de Ciutat Vella per fer una pràctica lingüística i fomentar la continuïtat de l’aprenentatge, entre d’altres.

    La col·laboració amb les entitats d’acollida és un dels eixos de treball per fomentar l’ús i el coneixement de la llengua catalana entre el col·lectiu de nouvinguts del territori de Ciutat Vella.

    Article complet

  • UNA FITA MÉS!

    Grup d’alumnes amb el professor Carles Jordà

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    El final de curs representa un moment de gaudi i celebració tant per als alumnes com per als professors. A més, pot ser un espai de revisió i de reorientació que serveixi per prendre perspectiva del punt d’on es partia abans de començar i del punt en acabar. També pot ser un moment per a revisar si s’han acomplert els objectius proposats. I pot ser una bona ocasió per recordar i compartir vivències: al llarg d’un curs no només aprenem vocabulari, estructures o pronunciació, entre d’altres, sinó que també iniciem el procés d’aprendre a relacionar-nos en català mentre fem activitats diverses que ens ajuden a familiaritzar-nos amb l’entorn i la cultura. 

    Tanmateix el final de curs no és un final sinó una fita en el camí de l’aprenentatge, que es pot seguir enriquint i forjant de diferents maneres en funció de les necessitats de cada moment.  De fet, si revisem la definició de fita, segons el DIEC encaixa amb l’accepció de “senyal (…) que assenyala el límit (…)” i també “senyal que indica la distància (…) entre aquell punt i el punt inicial” i també recull l’accepció d’objectiu “hem acomplert dues de les fites que ens vam proposar” així com també “esdeveniment assenyalat en un procés”. 

    Després d’un curs en pot venir un altre o no, segons la disponibilitat de cadascú. També poden arribar altres oportunitats d’aprenentatge a través del Voluntariat per la Llengua, el Club de lectura o activitats diverses.

    L’estiu pot ser un moment per agafar forces abans de continuar al setembre o pot ser l’ocasió per avançar aprofitant els cursos intensius d’estiu que es fan durant els mesos de juliol i agost.

    Des d’aquí aprofitem per felicitar tant els alumnes com els professors per aquest primer tram plegats i aquesta nova fita.

     

     

     

    Article complet

Delegació de Ciutat Vella

C/ Carabassa, 15
08002 Barcelona

Tel. 934127224

cvella@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimarts també de 16 a 20 h


Comentaris recents


    Entrades recents



    Categories


    Històric


    Núvol d’etiquetes


    Meta