Arxiu per juny, 2024

  • Emotiu acte d’entrega de certificats a l’alumnat d’origen filipí que fa cursos en dissabte

    Aquest dissabte 15 de juny van finalitzar els vuit cursos de català organitzats amb la col·laboració de les entitats Centro Filipino Tuluyan San Benito, Oyayi Associació juvenil, la federació d’entitats filipines KALIPI i l’entitat EAMISS. Han sigut possibles gràcies al suport de l’Ajuntamentde Barcelona per dur a terme cursos en dissabte.

    En aquest context es va celebrar un acte molt especial per retre homenatge als gairebé dos-cents alumnes que han apostat per formar-se en llengua catalana, així com també a les quatre entitats filipines, ubicades al districte de Ciutat Vella, per impulsar no només la formació sinó també la vinculació amb la llengua catalana entre les persones d’origen filipí.

    Una mostra més d’aquest compromís es desprèn de les paraules de Zara Doctama, representant del CFTSB, que va aprofitar per reivindicar el català com “la meva llengua; la llengua en què he estudiat i en què treballo i que m’ha sigut fonamental per accedir a totes les oportunitats”. I en aquest mateix sentit, Eunice Averion, representant d’Oyayi, remarcava la importància d’aprenendre català com a “eina fonamental per aspirar a una feina digna”. El Faustino Sepnio, president de KALIPI es va mostrar molt agraït i va encaixar les mans de l’alumnat que va fer parlaments.

    En paraules del subdirector del CNL de Barcelona, Jordi Font, s’ha mostrat molt orgullós d’haver hagut de fer dos actes de cloenda consecutius perquè hi ha tants alumnes que no hi cabien a l’aula polivanlent. Un total de quatre cursos de matí i quatre de tarda de nivells bàsic 2, bàsic 1 i inicial fruit de la feina conjunta de molts anys “regirant el nostre arxiu hem vist que ja des del 2001 fem cursos amb les entitats filipines. Donem molt de valor al fet que dediqueu el vostre descans setmanal a l’aprenentatge de la llengua catalana”.

    En Xavier Cubells, director de Serveis d’Immigració i Refugi de l’Ajuntament de Barcelona reblava l’agraïment i el reconeixement “a la capacitat d’organització i l’esforç de la comunitat barcelonina d’origen filipí. Malgrat la situació política que vivim actualment a Europa des de l’Ajuntament de Barcelona us diem: Contamineu-nos amb els valors de la vostra cultura, motiu d’orgull per a la ciutat de Barcelona”.

    L’acte va seguir amb més moments emotius com ara el lliurament de certificats dels cursos de català, que l’alumnat va rebre amb gran alegria de la mà del professorat. També va comptar amb unes paraules de l’equip docent a través de la Marta Gonzalez i l’Anna Guillèn, que van subratllar “l’enorme satisfacció d’acompanyar-los en els seus primers passos d’aprenentatge”.

    Uns primers passos que tindran continuïtat l’any acadèmic vinent, gràcies a l’aposta de l’Ajuntament de Barcelona per donar continuïtat a aquesta formació en dissabte, i que els alumnes valoren especialment com ho mostren les paraules d’una de les alumnes dels cursos que va aprofitar per expressar la seva satisfacció amb les classes: la llengua ens assolir els nostres somnis, no abandonem els nostres somnis, no deixem d’estuidar la llengua catalana”.

    En el segon acte, un grup d’alumnes van cantar una cançó en català i van lluir unes samarretes amb el logo del CNLB i les banderes de Catalunya i les Filipines. També es va lliurar el premi de la campanya del CNL de Barcelona “Si l’encertes l’endevines” a una alumna del curs. Aquesta campanya és per donar a conèixer fases fetes mitjançant il·lustracions en què manca una paraula distribuïdes als aparados de diferents botigues de cada districte. El segon premi consta de dues entrades per la galeria Foto Col·lectània i un val de 40 € per gastar a les botigues de Barnacentre.

    Finalment, Carme Rigal, responsable de la Delegació de Ciutat Vella, que va conduir l’acte va tancar-lo  amb les següents paraules encoratjadores: “Aquesta ciutat és vostra i saber parlar català és l’eina que us obrirà les portes a fer sentir la vostra veu i defensar els vostres drets”.

    Article complet

  • La coral fa vibrar un públic entregat en el concert de final de curs

    El passat dimarts 18 de juny la Coral del CNL de Barcelona va acomiadar el curs amb un emotiu concert sota la direcció de Laura de Arenzana al teatre de l’Escola Milà i Fontan als al cor del Raval.

    Els integrants de la coral amb l’acompanyament al piano de la directora Laura de Arenzana van fer una mostra de les cançons -La Marinada (sardana), d’Antoni Perez Moya, Cançó de bres per a una princesa, del compositor Antoni Rodríguez Sabanés, Escriurem, de Miki Núñez i Amagada primavera, de Txarango- apreses al llarg de tres mesos d’assajos amb un públic entregat que també va participar-hi.

    El concert va ser una invitació a sumar-se a la coral i una prova que el cant és una bona eina d’aprenentatge que ha facilitat que vora una trentena de cantaires hagin gaudit de 10 sessions de pràctica de la llengua que han potenciat la seguretat, la fluïdesa i la pronunciació, entre molts altres aspectes.

    La Coral de Barcelona ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el CNL de Barcelona i l’Escola de Músics i JPC, un dels grans referents de l’educació musical, capitanejada per Cristina Colomé i Jordi Farrés.

    Article complet

  • Entrega dels premis del concurs de frases fetes “Si l’encertes, l’endevines”

    Dimarts 11 de juny es van  lliurar els premis als guanyadors del concurs de frases fetes Si l’encertes, l’endevines. El lliurament el va fer la Isabel Rodríguez, de l’eix comercial Barna Centre, principal col·laborador del concurs.

     

                                                     

    Els guanyadors podran gaudir dels premis següents:

    1r premi: val per a un sopar per a dues persones al barri Gòtic gentilesa de Barna Centre (valorat en 50 euros) i dues invitacions a Foto Colectania.

    2n premi: val de compra en una botiga del barri Gòtic gentilesa de Barna Centre (valorat en 40 euros) i dues invitacions a Foto Colectania.

    3r premi: val de compra en una botiga del barri Gòtic gentilesa de Barna Centre (valorat en 30 euros) i dues invitacions a Foto Colectania.

    Enguany l’edició ha comptat amb 74 participants i 34 establiments de Barna Centre que han permès donar a conèixer les frases fetes entre la ciutadania i mostrar les il·lustracions als aparadors de les botigues.

    Article complet

  • El repte de la setmana – 17 de juny

    Article complet

  • El repte de la setmana – 10 de juny

    Article complet

Delegació de Ciutat Vella

C/ Carabassa, 15
08002 Barcelona

Tel. 934127224

cvella@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimarts també de 16 a 20 h


Comentaris recents


    Entrades recents



    Categories


    Històric


    Núvol d’etiquetes


    Meta