• S2, Reforç de la unitat 1 (gerundi, participi i adverbis)

  Si voleu repassar el gerundi cliqueu aquí. Seleccioneu “Gerundi” al final del menú de l’esquerra. Cliqueu en aquest altre enllaç per repassar els adverbis amb valor positiu i negatiu.  Seleccioneu aquest títol al menú de l’esquerra. Repasseu aquí la concordança del participi. Seleccioneu “Participi” al menú de l’esquerra i feu l’exercici 53.

 1. Manel

  21 gen. 12
  8:57 #

  Manel. S-2 (efarré):
  He fet l’exercici 50, sobre el gerundi, i a la pregunta 6, on hem de corregir les oracions incorrectes, veiem: “Trobant-se malament es va posar al llit”.
  Jo entenc que es correcta, però a la solució diu: “Es trobava malament i es va posar al llit”, que malgrat que és correcta, em penso que la anterior, amb gerundi, també ho és, ja que el gerundi expresa una acció anterior, és a dir, primer es troba malament i desprès es posa al llit. Us agraïria que m’ajudéssiu per determinar si és una errada i tinc raó o tot al contrari sóc jo l’errat.

  1. Elisenda

   23 gen. 12
   7:15 #

   Manel,

   Estic d’acord amb tu que primer et trobes malament i després et poses al llit. El gerundi sempre es refereix a una acció que té lloc abans o simultàniament a la del verb principal. La pregunta que et faig és: quin és el verb principal d’aquesta oració? En parlem aquesta tarda.

 2. Guillermina

  23 gen. 12
  13:57 #

  Jo he decidit que no era gerundi perque cap dels tres requisits es cumpleixen : intercanviant l’ordre la oració no té sentit ( es va posar al llit trobant-se malament ) ; posant la particula mentre tampoc té sentit ( mentre es trobava malament es va posar al llit) i afegint tot tampoc em sona del tot bé (tot trobant-se malament es va posar al llit ). No sé si ajuda en res o si estic equivocada. Guille.

CNL a Sant Martí

Gran Via de les Corts Catalanes, 866, 2n A – 08018 Barcelona

Tel. 934 512 445
dinamitzacio.santmarti@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 14 h, i els dimecres també a la tarda, de 16 a 20 h.

 

 


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Etiquetes


Arxius


Meta